У Франківську управління здоров'я не дає поставити мобільні вишки біля лікарні


Радіофобія — не жарт. Вона дедалі частіше стає на заваді розвитку мобільного зв’язку в Україні. І йдеться не лише про очікуваний 5G, але і про 4G, який вже став звичним для мешканців великих міст.

Як повідомляє Бліц-Інфо з посиланням на Міністерство цифрової трансформації України, в Україні є вже кілька випадків, коли влада на місцях перешкоджає роботі базових станцій мобільного зв’язку, посилаючись на їх фіктивну шкоду.

Зокрема, встановленню базової станції перешкоджає керівництво Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради. Йдеться про Івано-Франківську міську клінічну лікарню.

"Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів. Без якісного мобільного зв’язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання. Ми можемо ще раз наголосити: базові станції мобільного зв’язку, що встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці.

До того ж в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот. Одне з його завдань — регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями. І насамкінець нагадуємо, що сонячне випромінювання може бути шкідливішим за випромінювання від мобільного зв'язку", - наголошують у Мінцифрі.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!