У Франківську зменшується кількість хворих на COVID-19


Центральна міська клінічна лікарня та дитяча поліклініка на вулиці Тичини – це ті заклади, які в рамках «медичного четверга» відвідав міський голова Руслан Марцінків.

Про це повідомляє офіційний сайт Івано-Франківська, пише Бліц-Інфо.

Традиційно перевірено чи завершується оновлення поліклініки, а також як працює лікарня в умовах пандемії.

Найперше Руслан Марцінків відвідав ЦМКЛ, що на вулиці Мазепи. Тут голова побував у відділеннях, де лікують хворих на Covid.

 «У наших стаціонарах люди зараз лежать з комфортом - по одному-двох в палатах. А все тому, що кількість хворих зменшилася і продовжує зменшуватися. Вільні ліжка є, їх близько 50. Стан пацієнтів з ковідом різної важкості. На ШВЛ апаратах немає жодного, а на сіпапах- 10 пацієнтів», - розповів директор ЦМКЛ Тарас Масляк.

Завідувачка терапевтичного відділення №1, який першим прийняв пацієнтів з ковідом, Любов Лосюк розповідає, що раніше було важче. Адже завантаженість була 100%. Зараз же у відділі є 11 вільних ліжок, тож і працювати стало трохи легше. 

«Важливо зрозуміти, що коронавірусна хвороба існує. Адже пацієнти, які до нас поступають ще вчора теж не вірили у її існування. Важливо дотримуватися простих правил: тримати дистанцію, носити маску у закритих приміщеннях, уникати скупчення людей та при перших симптомах звертатися до лікаря», - розповіла Любов Лосюк. 

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що важливо, аби тенденція на спад збереглася. 

«Подивилися як лікують ковідних хворих та яка ситуація у лікарні. Тут є ще одне реанімаційне відділення, яке готове приймати хворих. Та дай боже, щоб воно нам не знадобилося. Дякую медикам, які працюють щодня в непростих умовах», - підсумував міський голова. 

Далі поїхали у дитячу поліклініку на Тичини. Тут зробили ремонт у двох кабінетах та хірургічного відділення. 

«Важливо створити гарні та комфортні умови для маленьких пацієнтів. Щоб діти не боялися походу до лікаря», - розповіла начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко. 

До слова, поліклініки міста працюють у режимі спрощеного карантину – запис на прийом до всіх спеціалістів відкритий.

Про це розповіла директорка КНП «Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги Івано- Франківської міської ради» Ольга Савчук.

Єдина умова – попередній запис.

 

МАРШРУТ ЧЕТВЕРГА: ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА ТА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ

 

МАРШРУТ ЧЕТВЕРГА: ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА ТА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ

 

МАРШРУТ ЧЕТВЕРГА: ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА ТА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ

 

МАРШРУТ ЧЕТВЕРГА: ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА ТА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ

 

МАРШРУТ ЧЕТВЕРГА: ДИТЯЧА ПОЛІКЛІНІКА ТА ЦЕНТРАЛЬНА ЛІКАРНЯ

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!