Франківський Half Marathon цьогоріч пройде з благодійною метою. Гроші підуть на підтримку спорту для ветеранів


Менш ніж за місяць Frankivsk Half Marathon збере у Франківську бігунів з усіх регіонів України. Гроші від спортивного забігу організатори мають намір направити на обладнання для адаптивного спорту ветеранів

Як зауважили під час прескоференції організатори забігу, попри обставини: ковід, війну, Frankivsk Half Marathon відбудеться вже в 11 раз, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Ми бачимо позитивні результати від нашого півмарафону за ці роки: люди більше почали займатися спортом,в місті покращилась інфраструктура для бігу. Станом на сьогодні уже зареєстровані 700 учасників з різних куточків України. Минулого року ми зібрали гроші і передали на дрони для "десятки". Цього року вирішили допомогти створенню умов для реабілітації та відновлення ветеранів. Тож під час BLAGOбіг імені Сергія Караванця будемо збирати гроші на закупівлю обладнання для занять адаптивним спортом. Ціль - 1 мільйон гривень",- каже генеральний директор FHM, спортивний директор «Invictus Games Ukraine» Ігор Крицак.

Своєю чергою співзасновниця проєкту «ветераницивільні Петрос» - реміснича реабілітація та адаптивний спорт Наталка Найда, цього року вирішили зібрати кошти для спортивного обладнання, щоб ветерани могли доступно займатися адаптивними видами спорту.

"Збори зраз дуже складно йдуть і потрібно першочергово донатити, щоб нищити ворога. Тож ми організували кілька напрямків щоб зібрати гроші: BLAGOбіг, чайові-донати, і кілька точок на локаціях де будуть проводити тренування хлопці, які проходять реабілітацію, а також дружні монобанки. Ми хочемо максимально показати, що ми, суспільство готові докладати зусиль, щоб ветерани могли займатися спортом. Вартість участі у благодійному забігу на 2 км - 700 грн і всі гроші підуть на обладнання для адаптивного спорту: луки, крісла колісні для баскетболу, та ін. Наш обов'язок зробити, щоб ці люди мали доступ до спорту",- каже Наталка Найда.

Андрій Бойчук, ветеран війни, офіцер 80 Галицької десантно-штурмової бригади, член збірної «Ігор Нескорених» каже, що спорт для нього - це життя.

"Я займався спортом і до війни, поки отримав поранення. Це допомагає адаптуватися, знайти таких самих ветеранів і разом рухатись далі. Спорт допомагає адаптуватися, як фізично так і морально. У нас ж міцний дух, ми живемо далі і показуємо побратимам, що життя не зупинилося після поранення. Ми можемо долати свої травми і рухатися в життя",- каже ветеран.

Такої ж думки і учасник українсько-російської війни, рядовий 80 Галицької десантно-штурмової бригади, учасник відборів в національну збірну України серед ветеранів повітряних Сил США 23 року та «Ігор Нескорених 2024» Михайло Дамаскін.

"Адаптивний спорт - це не лише про фізичну, але й про психологічну реабілітацію. Коли військовий потрапляє у своє середовище побратимів. Я зміг соціалізуватися після поранення завдяки підтримці побратимів, мені стало простіше виходити на вулицю. Хлопці пояснили, чого мені не треба соромитися",- каже ветеран. 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!