В Івано-Франківську закривають всі заклади, окрім продуктових та аптек


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків зробив термінове звернення до містян.

Через швидше поширення коронавірусної інфекції  у світі Міністерство охорони здоров'я України рекомендує ввести нові обмеження - закрити всі заклади, окрім аптек, продуктових, заправок та обмежити пересування людей та заборони зібрання понад 10 осіб. В Івано-Франківську вирішили прислухатися до порад медиків. За словами мера, жодного випадку в області не зафіксовано, але наперед потрібно вжити обмежувальні заходи. На цьому наголосив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків у зверненні до містян. 

Рішення про запровадження строгішого карантину ухвалили сьогодні, 16 березня, на засіданні комісії з надзвичайних ситуацій, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Відтак, у місті зупиняють роботу ЦНАПів, відділів субсидії та соцзахисту, адже там постійно велика кількість відвідувачів. Всі послуги мають надавати в онлайн-режимі. Мерія також пропонує закрити всі заклади в місті, окрім аптек, продуктових та АЗС. 

«Інші послуги мають бути виключно в онлайн режимі. Керівникам комунальних підприємств обмежити роботу працівників, за можливістю перейти на дистанційну форму роботи. Залишаються працювали лише служби, які забезпечують порядок у місті. Зупинити роботу всіх закладів всіх, окрім продуктових магазинів, аптек і заправок»,- пропонує мер.

У лікарнях мають облаштувати додаткові місця для прийому хворих на коронавірусну інфекцію.

Також міський транспорт переводять на режим вихідного дня. Працівників освіти та культури, органів місцевого самоврядування відправляють на повний карантин зі збереженням зарплати. Слід зазначити, минулого тижня вчителі, викладачі та вихователі ходили на роботу, попри відсутність дітей.

Марцінків додав, що варто тимчасово зупинити роботу фітнес-клубів, басейнів, стадіону торгових центрів, будівельних ринків, ресторанів, закладів громадського харчування, готелів, дискотек, пабів тощо.

 "Звертаюся до мешканців Івано-Франківська з розумінням поставитися до ситуації, вживати всіх необхідних заходів дезінфекції, самоізолюватися та без нагальної потреби не виходити з дому. У цей нелегкий час залишайтесь людьми та допомагайте одні одному. Прохання до роботодавців - з розумінням поставтесь до працівників. Франківці, перевіряйте інформацію про ситуацію в області на офіційній сторінці міського голови або на сайті виконавчого комітету, сайту МОЗ, не ведіться на дезінформапцію!»,- звернувся до франківців очільник міста.

Окрім того, у місті мають запровадити додаткові патрулі, аби запобігти скупченню людей. 

 До теми: Франківці почали активніше скуповувати антисептики

Франківські маршрутки продовжують дезінфікувати, аби запобігти коронавірусу

Карантин: На Прикарпатті всі держустанови закрили для відвідувачів

Як живе Івано-Франківщина в умовах карантину

Карантин у франківських навчальних закладах продовжили до 3 квітня

Франківці переймаються, куди подіти своїх дітей на час тритижневого карантину

У поліклініках Івано-Франківська вводять обмежувальні заходи

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: