В ОДА оголосили повторний конкурс на посаду гендиректора обласної дитлікарні


Департамент охорони здоров’я ОДА прийняв рішення про проведення повторного конкурсу на зайняття посади генерального директора комунального некомерційного підприємства «Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня Івано-Франківської обласної ради».

Разом з тим в ОДА оголосили про початок формування конкурсної комісії з проведення зазначеного конкурсу.

Відповідно до п. 11, 12 та 13 Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я до складу конкурсної комісії входять у рівній кількості:

представники органу управління;
представники трудового колективу відповідного закладу, обрані на загальних зборах трудового колективу;
представники громадської ради органу управління або особи (за згодою), делеговані громадськими об’єднаннями з питань захисту інтересів громадян у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції і антикорупційної діяльності (за умови реєстрації таких громадських об’єднань не менш як за два роки до дати рішення про проведення конкурсу) та погоджені громадською радою при органі управління — по одній особі від кожного громадського об’єднання.

Пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії подаються до Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації протягом 15 днів з моменту оприлюднення оголошення.

Як відомо, на останній сесії облради депутати не змогли призначити Тараса Мельника на посаду гендиректором дитлікарні, оскільки не вистачило голосів. Опісля представники колективу влаштували мітинг під «Білим будинком», вимагаючи призначити гендиректора.

Олександр Сич у ефірі ОТБ "Галичина" повідомив, що напередодні мав зустріч з колективом. І впевнений, що проблеми як такої немає. А ситуація накручена штучно, адже згідно положення, одну і ту ж кандидатуру, можна двічі подавати на розгляд депутатів.

А вже 4 червня департамент охорони здоров'я ОДА призначив виконуючого обов'язки гендиректора. Ним став Володимир Семанюк. Та ця кандидатура викликала серед працівників лікарні обурення, тож вони пригрозили страйком. Пізніше в ОДА пояснили, чому призначили в.о. гендиректора обласної дитлікарні саме цього медика.

Вже через декілька днів медики знову прийшли під ОДА через призначення гендиректора обласної дитлікарні.

До теми: В обласній дитлікарні обрали нового генерального директора

Ветерана АТО можуть не допустити до конкурсу на посаду. На захист стали лікарі-атовці

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!