Від початку року прикарпатці "напаркувалися" на понад 1 мільйон гривень


Упродовж десяти місяців цього року до бюджету Івано-Франківщини надійшло 1,3 млн грн збору за місця для паркування транспортних засобів, в тому числі від юридичних осіб – 975,5 тис. грн та фізичних осіб – 349,4 тис. гривень.

Про це повідомляє Івано-Франківська облдержадміністрація, пише Бліц-Інфо.

На Прикарпатті діяльність із забезпечення паркування транспортних засобів на майданчиках для платного паркування та спеціально відведених автостоянках провадять 27 платників збору за місця для паркування транспортних (в т.ч. 15 юридичних осіб та 12 фізичних осіб-підприємців).

Нагадаємо, що ставки збору за місця паркування транспортних засобів встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою або радою об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад.

За словами податківців, розвиток туризму сприятиме зростанню потоків гостей, збільшенню доходів та зростанню сплати податків у місцеві бюджети в тому числі і збору за місця для паркування транспортних засобів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!