12 невеличких змін, які покращать ваше здоров'я


Для того, щоб стати здоровішим, не обов’язково повністю змінювати свій спосіб життя. Ми пропонуємо лише незначні зміни, які нескладно впровадити, але які дійсно позитивно відобразяться на вашому самопочутті. Тож прочитайте цей корисний список і будьте здоровими!

1. Їжте фрукти замість цукерок

Цукерки дуже солодкі завдяки переробленому штучному цукру, а фрукти містять натуральний цукор і велику кількість харчових волокон, пише UFRA. Вони забезпечують більш повільне засвоєння їжі та дозволяють уникнути різкого підвищення рівня цукру в крові.

2. Пийте чорну каву

Останні дослідження доводять, що кава може бути корисною для здоров’я і допомагає запобігти деяким захворюванням. Але додавання молока, вершків або великої кількості цукру збільшує обсяг спожитих калорій і зменшує позитивну дію натуральної кави.

3. Замініть бутерброд з маслом на бутерброд з пюре із авокадо

Авокадо містить велику кількість поліненасичених жирних кислот, які покращують пам’ять і знижують ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Цей продукт є надзвичайно цінним, тому що містить дуже багато корисних речовин, таких як калій, магній, вітаміни C і E та ін.

4. Споживайте житній хліб замість білого

Житній хліб містить багато клітковини, яка уповільнює засвоєння їжі та сприяє покращенню травлення.

5. Пийте більше води

Ця порада є надзвичайно популярною. І це не дивно, бо вода дуже позитивно впливає на наш організм. Вона забезпечує нормальний водний баланс організму, що додає нам енергії та життєвих сил. Крім того, дієтологи стверджують, що вживання води перед кожним прийомом їжі допомагає знизити вагу.

6. Паркуйтесь подалі від роботи або виходьте на одну зупинку раніше

Це дуже легкий спосіб додати фізичної активності до ваших щоденних справ. Додаткові прогулянки дозволять вам спалити більше калорій, заспокоїти нерви і зміцнити кістки.

7. Користуйтесь сходами

Замість ліфту, піднімайтесь сходами. Це дозволить додатково спалювати калорії і зміцнити м’язи.

8. Коли чистите зуби, стійте на одній нозі

Така легка вправа на виконання кількох завдань одночасно покращить вашу душевну рівновагу і заспокоїть нерви, що дуже сильно впливає на здоров’я всього організму.

9. Частіше мийте руки з милом

Регулярне миття рук з милом дозволяє зменшити кількість шкідливих бактерій і є одним із найкращих способів запобігти інфекційним захворюванням.

10. Використовуйте косметику із сонцезахисним фактором

Це один із найкращих способів захистити шкіру від згубного впливу навколишнього середовища та запобігти раку шкіри.

11. Медитуйте по 30 хвилин на день

Дослідження вчених доводять, що регулярна медитація допомагає впоратись зі стресом, покращує пам’ять і увагу та знижує кров’яний тиск.

12. Періодично вимикайте свій телефон

Періодичне вимкнення всіх ґаджетів сприяє заспокоєнню нервової системи. Особливо не рекомендується користуватись цими приладами за годину до сну, тому що вони сприяють безсонню.

Від CIKAVOZNATY.COM.UA