У нацпарку на Прикарпатті планують масштабні рубки високогірних лісів, - еколог


У високогірних лісах національного парку "Верховинський" планують масштабні рубки під виглядом протипожежних розривів та вибіркових санітарних рубок.

Про це у facebook заявив аналітик та еколог Петро Тєстов.

До теми: Бізнес на "санітарних" рубках. Як на Прикарпатті планово хворіє ліс

За словами чоловіка, минулого року у нацпарку вже були схожі плани, але після розголосу рубок вдалося уникнути. Втім, цьогоріч у парку повернулися до своїх планів.

"Рік тому завдяки розголосу вдалось зупинити масштабні плани суцільних рубок у високогірних лісах національного парку "Верховинський". А через рік тихо, аби ніхто не дізнався парк повернувся до своїх планів - і 25 квітня о 11.00 будуть розглядатись матеріали лісовпорядкування, якими ці рубки передбачені.  Ми дізнались про це лише тому що Українська Природоохоронна Група - UNCG системно моніторить всі плани рубок. І те що викладено - 1 в 1 як в минулому році.  400 фур з деревиною. Протипожежні розриви і вибіркові санітарні рубки", - заявляє Тєстов.

Еколог додає, що частину рубок планують проводити у місцях, де ростуть червонокнижні види рослин.

"Це більш ніж достатня юридична підстава не проводити зберегти, а не рубати ліс. Що ж вирішить адміністрація Національний природний парк "Верховинський" ? Скоро дізнаємось", - підсумовує Тєстов.

 

Довідково: Верхови́нський націона́льний приро́дний парк — природоохоронна територія на території Верховинського району Івано-Франківської області. Парк створений згідно з указом президента України Віктора Ющенка 22 січня 2010 року. Верховинський національний природний парк створено з метою забезпечення охорони природи і збереження біорізноманіття та цілісності природних комплексів Чивчинських і Гринявських гір.

Національний природний парк «Верховинський» розташований на території Голошинської та Зеленської сільських рад в межах Верховинського району Івано-Франківської області.

Новостворений парк знаходиться у Чивчино-Гринявських горах (верхів'я Білого і Чорного Черемошів) — це найвіддаленіша і важкодоступна частина Українських Карпат.

Територія Парку поділена на чотири природоохоронні науково-дослідні відділення, зокрема Буркутське, Чивчинське, Прикордонне, Перкалабське.

Головне фото ілюстративне.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!