Мешканка Коломиї повірила невідомому співрозмовнику та втратила 36 тисяч гривень


Одними із найпоширеніших шахрайств на сьогодні є дзвінки від нібито банківських працівників чи інших осіб, які повідомляють неправдиву інформацію про Ваш рахунок. В розмові аферисти намагаються отримати від Вас інформацію про платіжні картки. Зазначені дані аферист просить надати задля “розблокування” картки або ж з іншого приводу. Після отримання даних, шахраї через інтернет-банкінг знімають кошти.

До прикладу у схожу аферу потрапила мешканка Коломиї. До неї зателефонував незнайомець, який представився співробітником кібербезпеки банку. Співрозмовник повідомив, що для запобігання вчинення шахрайських дій із її платіжною картою, необхідно провести декілька операцій щоб убезпечити рахунок.

Надалі заявниця добровільно надала аферисту всю персональну інформацію про себе та банківський рахунок. Як результат, з її банківської картки списано 36 000 гривень.

Відомості за цим фактом поліцейські внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи.

Щоб не стати жертвою шахрайства з банківськими картками, дотримуйтесь простих правил:

- нікому не повідомляйте дані вашої банківської картки, особливо ПІН-код та CVV2 – код, навіть особам, які представляються працівниками банку;

- ПІН-код краще запам’ятати та не зберігати його поряд з карткою, не записувати його, особливо на зворотному боці картки;

- дізнайтесь та запишіть у Ваш телефон номер “гарячої лінії” Вашого банку і при виникненні підозри щодо шахрайства відразу телефонуйте до банку з проханням заблокувати картку;

- не розголошуйте коди, які приходять вам на мобільний телефон під час здійснення операцій з банківською карткою;

- радимо замовити у банку послугу СМС – повідомлень щодо будь-яких транзакцій з Вашого рахунку, це дозволить оперативно реагувати на будь-які неправомірні дії з вашими коштами.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!