7 порад, як захистити себе в разі кібератаки


Найважливіші поради, як не заразити свій комп'ютер вірусом.

На сьогодні Північноатлантичний альянс допомагає Україні створити центр реагування на кіберзагрози. Так планують убезпечити українську кібермережу, пише Gazeta.ua.

"НАТО допомагає Україні організувати центр реагування на кіберзагрози. Він посприяє впоратися зі спробами втручання або зламу кібер-мережі", - сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Останні кібератаки в Україні відбулися перед першим туром президентських виборів. Тому, щоб не заразити свій комп'ютер вірусом і захистити особисту інформацію Gazeta.ua пропонує 7 найважливіших порад.

1. Встановіть програмне забезпечення операційної системи та антивірусні програм. Усі вони повинні бути ліцензійними. На цьому не варто економити.

2. Не відкривайтети посилання у повідомленнях або листах від невідомих сумнівних адресатів. Щоб перевірити безпечність такого листа, варто зв'язатися з адресатом у інший спосіб і підтвердити, що він без жодних загроз.

3. Регулярно оновлюйте операційну систему.

4. Не зберігайте жодних паролів на браузері. В жодному разі не передавайте їх стороннім особам.

5. Не варто надавати доступ до свого комп'ютера чужим людям.

6. Не відвідуйте небезпечні сайти. Досить часто самі пошукові системи попереджають про невідповідний зміст деяких з них.

7. Обов'язково робіть резервні копії. Важливу інформацію краще дублювати і зберігати ще на флешці чи диску.