Бойкот по-франківськи


Останнім часом багато розголосу набув бойкот російських товарів. Це, загалом, пов’язано з агресивною політикою Росії, а крім того після Майдану багато українців стали свідомішими. Це проявляється в лобіюванні власних цінностей, закладенні нових стандартів, підтримці свого, рідного та автентичного, якого немає ніде більше. Адже воно – українське.

Тож, кореспондент «Бліц-Інфо» поцікавився в місцевих крамницях, як франківчани підтримують політику бойкоту. І чи це не вигадка чи то байка, що люди відмовляються купувати російське?

Так от, в магазині на Вовчинецькій ще на вхідних дверях висить звичний плакат про бойкот товарів з російським штрих-кодом. За словами продавців, ігнорування продуктів харчування, привезених з «братської» території, це - політика власників.

Хоча продавець магазину Марія розповідає, що на полицях досі є багато російських товарів.

«Ми їх допродуємо, але більше такі товари не приймаємо, - зазначає продавець».

А от на запитання, як самі містяни сприймають бойкот і чи підтримують те, що нині слід купувати лише українське, дівчина зізналася, що лише частина людей дійсно звертає на це увагу.

«Дехто приходить, перевіряє штрих-код, читає на упаковці інформацію про країну-виробника, - розповідає дівчина. – Якщо додивляться, що виробник Росія – одразу ж повертають. А дехто відверто каже, що йому все одно, хто виробляє – купує те, що є на полицях магазину».

Ще в одній крамниці продавець розповіла, що сама переконує покупців в тому, що продукти чи інші товари, які перетнули український кордон – вже українські, адже за них сплачені кошти.

"Я підтримую бойкот, але вважаю, що це все треба ще на кордоні робити. Тобто, не допускати, щоб такі товари потрапили на полиці українських магазинів", - вважає продавець.

Тож купувати російське чи ні – вирішувати кожному особисто, але слід зауважити, що такі методи доволі вагома боротьба кожного, хто не може бути в епіцентрі подій і там відстоювати українські цінності. А «Бліц-Інфо» й надалі слідкуватиме за розвитком подій на фронті боротьби з російським, адже політика редакції – це підтримка українського.