Цьогоріч платники Прикарпаття отримали понад 1,8 мільярди гривень відшкодованого ПДВ


Упродовж січня-жовтня 2018 року платникам податків Івано-Франківщини відшкодовано 1874,2 млн грн податку на додану вартість. Порівняно з відповідним періодом минулого року сума бюджетного відшкодування зросла на 888 млн грн.
Про це повідомили в головному управлінні ДФС в Івано-Франківській області.

Також внаслідок подання платниками уточнюючих розрахунків зменшено суми до відшкодування ПДВ в розмірі 30,6 млн грн та зменшено за результатами проведених перевірок – на два мыльйони грн.

На сьогодні залишок невідшкодованих сум ПДВ складає 496,7 млн грн.

Як зазначають у фіскальній службі, позитивної динаміки з відшкодування податку на додану вартість вдалося досягти за рахунок ефективної роботи системи моніторингу оцінки ризиків СМКОР, що дозволяє блокувати реєстрацію ризикових податкових накладних та електронному реєстру відшкодування ПДВ, який функціонує у відкритому режимі.

Нагадаємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України право на отримання бюджетного відшкодування має платник ПДВ, який прийняв рішення про повернення суми бюджетного відшкодування та подає відповідному контролюючому органу податкову декларацію та заяву про повернення суми бюджетного відшкодування, яка відображається у податковій декларації. За 10 місяців цього року платниками Прикарпаття заявлено до бюджетного відшкодування 2403,5 млн грнподатку на додану вартість.