Цьогоріч в Івано-Франківську менше обкрадають квартири


В Івано-Франківську в порівнянні з минулим роком двічі зменшилась кількість квартирних крадіжок.

Про це кореспонденту «Бліц-Інфо» повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Івано-Франківській області.

«Згідно статистики, за 2012 рік в Івано-Франківську скоєно 108 квартирних крадіжок, з яких розкрито більше 40%. А з початку 2013 року вчинено близько 40 таких злочинів. Та вже більше половини розкрито», - зауважують у прес-службі УМВС.

За словами правоохоронців, активність злодіїв припадає на літній період та різдвяні свята, тобто на час відпусток.

«Втім, квартирні злодії не нехтують роботою в міжсезоння. Досвідченому злодію достатньо однієї-двох хвилин, аби відімкнути двері. Якщо ж вони дістались господарям від будівельників, то її просто вибивають. А якщо вони укріплені, діють відмичкою», - пояснюють міліціонери.

Щоб вберегтися від квартирних злодіїв, правоохоронці радять ставити квартиру під охорону,  не залишати ключі від житла під килимком. А також в інших місцях, де їх без проблем може знайти злодій.

«Також не варто передавати ключі стороннім особам – сусідам, знайомим, родичам. У рази втрати хоча б одного з ключів терміново міняйте замок. Не зберігайте значні суми грошей в одному місці. Обмежте коло осіб, яким відомо про цінності у вашому домі. Найчастіше злочинці перевіряють наявність грошей у шафах, під постільною білизною, в сервантах, книгах, одязі, вазах, побутових приладах та на кухні. Якщо все ж таки вашу квартиру обікрали, то зразу ж звертайтесь до міліції», - наголошують правоохоронці.