Де провести травневі свята і Великдень в Україні


У 2016 році на День міжнародної солідарності трудящих випадає і Великдень. У зв’язку з цим українці будуть вихідними з суботи по вівторок.

Напередодні травневих свят НВ представляє добірку найцікавіших подій на 1-3 травня.

Київ

ВИСТАВКА ТЮЛЬПАНІВ

Де і коли: триватиме до 29 травня на Співочому полі

На столичних схилах Дніпра розквітло 250 тисяч прекрасних квітів. У 2016 році співробітники Київзеленбуду витратили на висадку тюльпанів близько двох місяців і символічно назвали виставку Квітучі річки. Насолодитися красою яскравих весняних квітів можна буде до 29 травня.

© Pixabay

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ ПИСАНОК

Де і коли: триватиме до 9 травня на Софійській і Михайлівській площах

По всій території площ встановлені величезні розфарбовані яйця, а також стенди з маленькими писанками від майстрів з усієї України. Великодні символи розписані як у традиційному українському стилі, так і з застосуванням нових, оригінальних технік.

© Styler.rbc.ua

Skansen Music Fest

Де і коли: 2-3 травня у Пирогово

У національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогово 2 та 3 травня відбудеться сімейно-молодіжне свято Skansen Music Fest. На фестивалі розмістять п’ять розважальних локацій з різними дійствами. Музична програма заходу буде різноплановою: 2 травня виступлять Світлана Тарабарова, гурт OT VINTA, Женя Толочний, OLEYNIK та інші, 3 травня глядачів порадують гурти Mad Heads, Авіатор, Ва-Банк, Беz Обмежень та багато інших.

© concert.ua

Львів

ДЕНЬ БАТЯРА

Де і коли: 1-3 травня на Музейній площі

Свято Батяра – це можливість перейнятися атмосферою, настроєм, стилем і звичками такого автентичного львівського явища як батярство. Батяр – це дотепний, романтичний, галантний, стильний і пустотливий халамидник. Історія батярства сформувала характерний міський фольклор, лексику і культуру. Стати частиною цієї культури може кожен, хто відвідає Львів у період травневих свят.

© www.batyar.lviv.ua

ФЕСТИВАЛЬ ПИСАНОК

Де і коли: з 1 по 8 травня на Музейній площі

У Львові намагаються дотримуватися, відроджувати і зберігати українські традиції. Тому Фестиваль писанок став уже традиційним для міста. На Музейній площі біля Домініканського собору відкриють галерею писанок під відкритим небом. Півметрові авторські писанки від професіоналів та аматорів прикрасять вулицю і створять світлу великодню атмосферу. Для дітей і дорослих організують захопливі майстер-класи.

© Фестиваль писанок у Львові/ Easter Festival in Lviv/Facebook

ПОЛИВАНИЙ ПОНЕДІЛОК

Де і коли: 2 травня на Площі Ринок

Традиційно перший понеділок після Великодня зветься поливаним. У Львові цей день завжди був спонтанним, потрапити під холодний душ можна було де завгодно. Цьогоріч Поливаний понеділок стане справжнім фестивалем, де облаштують спеціальний мокрий майданчик із зонами доступу до води.

Для дітей планують відвести окрему розважальну зону, для дорослих встановлять нестандартні атракціони: водні ворота, водну гармату, душові, «мокре кафе» і так далі. Йти додому мокрим не доведеться, з іншого боку площі Ринок організатори забезпечать місце для сушіння.

© Поливаний понеділок/Facebook

Одеса

ФЕСТИВАЛЬ ПАСХАЛЬНА РАДІСТЬ

Де і коли: 1 травня в Міському саду

1 травня в Одесі буде цікавим не лише завдяки відкриттю пляжного сезону, але й завдяки святкуванню Світлого Христового Воскресіння. Гостей міста й одеситів чекають смачні пригощання, виступ дитячого хору Свято-Успенського кафедрального собору, майстер-класи та розваги для дітей і дорослих.

© Pixabay

ВЕЛИКДЕНЬ ПО-ГРЕЦЬКИ

Де і коли: 1 травня на Грецькій площі

На Грецькій площі свято відзначать у грецьких традиціях: спеціально з Греції приїдуть етнічні вокальні та танцювальні колективи, всіх присутніх почастують національними грецькими стравами.

© dumskaya.net

Закарпаття

ВОГНЯНИЙ ФЕСТИВАЛЬ FIRE LIFE FEST

Де і коли: 2-3 травня в Амфітеатрі в Ужгороді

У період травневих свят в Ужгороді пройде вражаюча і видовищна подія – вогняне та піротехнічне шоу, де зберуться театри вогненно-показової техніки з України та інших країн. Хедлайнером заходу стане угорська артистка Лінда Фаркаш.

Також у програмі фестивалю виступи акробатів і фокусників, ходулістів та джамперистів, цікаві майстер-класи, конкурси, бармен-шоу, ярмарок хенд-мейду, смачні національні та європейські страви, розваги для дітей і виступи музикантів та діджеїв.

© Fire Life Fest

ГАСТРОНОМІЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ МЕДУ ТА ВИНА СОНЯЧНИЙ НАПІЙ

Де і коли: 1-3 травня неподалік від Липової алеї в Ужгороді

На початку травня Ужгород традиційно запрошує мешканців та гостей Закарпаття спробувати натуральне вино і мед на фестивалі Сонячний напій. Тут можна оцінити вишукані сорти закарпатських вин, поласувати справжнім медом, придбати смачний сир і підібрати подарунки та сувеніри рідним і близьким людям.

свята

ФЕСТИВАЛЬ КАВИ КАМ’ЯНЕЦЬКА ТУРКА В КАМ’ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКОМУ

Де і коли: 1-3 травня на площі Польський ринок

Саме в Кам’янець-Подільському вперше на українській землі з’явилась кава. Перша кав’ярня була відкрита тут у 1672 році. З 1 по 3 травня 2016 року в місті відбудеться традиційний фестиваль кави, в рамках якого відбудеться кавовий ярмарок, конкурси, майстер-класи, дегустації та багато іншого. Дійство буде супроводжуватися веселою вуличною музикою. Головною особливістю свята стане гігантська турка, у якій зварять 200 літрів кави.

свята