Держпродспоживслужба перевірятиме м'ясні вироби у шкільних їдальнях


У п'ятницю, 6 грудня відбулось засідання комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин.

Серед іншого, депутати розглянули питання про "Про внесення змін до регіональної цільової програми проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт у сфері ветеринарної медицини в Івано-Франківській області на 2019-2020 роки", інформує корсепондентка Бліц-Інфо.

Як розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Роман Гурський, програму пропонується розширити та додати до неї дослідження якості продуктів.

"Додаткових коштів ми не запланували, той 1 мільйон 400 тисяч ми розширюємо на дослідження безпечності та якост продуктів", - пояснив Гурський.

Наразі програма вже діє рік. Працівники Держпродспоживслужби відбирають проби у школах, садочках, лікарнях, будинках для людей похилого віку. 

"Під час перевірок ми виявили 30% невідповіднестей. Найбільше відхилень від норм у маслі. Якщо виробники додають до складу пальмому олію, то варто писати, що це спред, а не масло. Наша мета проста - щоб діти їли якісну та безпечну їжу", - зауважив керівник.

За його словами, чотири роки ніхто не контролював, чим та як харчували дітей, адже був мораторій.

"Окрім того, ми хочемо досліджувати м'ясні вироби. Тобто, якщо пише, що це шкільна сосиска, то в ній має бути свинина та яловичина, а не соя та інші складники", - додав Гурський.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!