Для івано-франківських екстремалів скейт-парк залишається мрією


В Івано-Франківську вісім років чиновники обіцяють створити для місцевих відчайдухів скейт-парк. Однак, далі балачок та загальних проектів справа не йде.

У чому ж проблема і чому досі в Івано-Франківську не має скейт-парку?

Як вдалось дізнатись кореспонденту «Бліц-Інфо» у ініціаторів створення скейт-парку причин багато.   

За словами керівника МГО «Клуб альтернативних видів спорту» Наталії Найди, перша проблема виникла з місцем розташування.

«Напрацювань у нас багато, але результату нема. Кожного разу, коли ми знаходили місце, яке нам підходить, то там або не можна робити, то воно вже чиєсь, або воно комусь вже зразу стає потрібне», - зазначає Наталія Найда.

Минулого року міська влада навіть виділила 150 тисяч гривень на його облаштування, однак, через відсутність земельної ділянки Кабмін забрав кошти.

«Нам виділили кошти, їх мало вистачити на проектні роботи і на комунікації, а потім планували шукати спонсорів. Найбільша сума була на обладнання, асфальт та трибуни. Але оскільки ми не змогли освоїти їх, відповідно гроші у нас забрали», - каже пані Найда.

Проте, як повідомив голова комітету фізкультури та спорту міськвиконкому Віталій Матешко у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо», місце для скейт-парку вже є, однак через грошові та ряд інших проблем проект ніяк не реалізується.

«Вже є остаточно визначене місце, де буде облаштована спеціальна зона для екстремалів. Такий майданчик планується звести у парку культури і відпочинку, поблизу волейбольного майданчика. Дітям це потрібно. Я сам бачу, що  діти хочуть кататись. І на площі перед білим домом на скейтах катаються, і біля Драмтеатру. Але зараз проект ніяк не реалізується - немає коштів», - зазначив Віталій Матешко.

 

Ще однією з причин, чому досі івано-франківські екстремали не мають омріяного місця для занять - проблема місцевої влади, для якої це ненайважливіша проблема в місті.