Для прикарпатських малюків не вистачає місць у дитячих закладах


В Івано-Франківській області функціонує 380 дитячих садків, з них 3- приватні. Крім того, сім фізичних осіб підприємців надають освітні послуги дошкільнятам. За останні 4 роки кількість садків в Івано-Франківській області зросла на 96%, при цьому жодного закладу дошкільної освіти не було закрито.

На сьогодні 100 відсотків прикарпатських малюків віком до 5 років охоплені дошкільною освітою, проте незважаючи на наведені вище цифри цього не достатньо. Адже в  черзі на зарахування до дитячих садків перебуває 3680 малюків.

Про це повідомляє Бліц-Інфо директор департаменту освіти науки  сім’ї молоді та спорту обласної держадміністрації  Сергій Дерев’янко.

«Завдання  полягає в тому, щоб до кінця наступного року мінімізувати чергу в області. У зв’язку з цим створюється електронна черга до всіх дитячих закладів. Черга майже половина - це місто Івано-Франківськ, хоча, до прикладу, в місті Калуші питання черги вирішено. Зараз розробляється програма сполучення реконструкції створення навчально-виховних комплексів, вони будуються за кошти територіальних громад і з певною допомогою коштів місцевого бюджету. Наразі, готується відкриття п’яти закладів у Рогатинському районі», - повідомляє Сергій Дерев’янко.

До кінця цього року чергу на зарахування до дошкільних навчальних закладів, буде скорочено на 1200 дітей. За два роки вона буде ліквідована, переконані фахівці. В умовах ж нестачі фінансів будуть заохочувати до збільшення кількості приватних садків і створення навчально-виховних центрів.

Крім того, вже до кінця року в Івано-Франківській області здадуть 21 дошкільний навчальний заклад.