Дизайнерка розробила пісуари для жінок. Ідеально для музичних фестивалів


Нещодавно архітекторка Джина Пері представила жіночий пісуар – LaPee. Портативну вбиральню для жінок Пері розробила спеціально для музичних фестивалів на свіжому повітрі.

Зверху LaPee виглядає як пропелер човна і складається з трьох малих кіл. Вбиральня не має дверей – чим нагадує чоловічі пісуари – але спеціально розроблена під потреби жінок. Стінки прикривають нижню половину тіла жінки, коли вона присідає, пише Платформа

Чоловіки ж, користуючись цією вбиральнею, не отримали б достатнього прикриття. Відкритість форми зберігає ефективнисть та функціональність, а рівень приватності можна регулювати, шляхом різного розташування окремих юнітів.

 LaPee відповідає промисловим стандартам очищення, тому його можна використовувати так само, як і портативні пісуари для чоловіків. 

Розробники запевняють, що LaPee допоможе вирішити проблему з чергами та гендерною нерівністю. Так, користуючись звичайною вбиральнею, жінка витратить 3 хв свого часу, а користуючись пісуаром – 30 сек. Відсутність жіночих пісуарів має значний вплив на гендерну рівність, і це особливо очевидно під час заходів на відкритому повітрі.