Екоінспекцію знову не допустили перевірити Бурштинську ТЕС


З 22 липня по 2 серпня екологічна інспекція Карпатського округу мала провести велику перевірку на Бурштинській ТЕС та золовідвалах.

Втім, як повідомив прикарпатський активіст Василь Абрамів, інспекцію на підприємство знову не впустили, інформує Бліц-Інфо.

"Справжнє лице ДТЕКівського керівництва, Екоінспекцію знов недопустили на планову перевірку Бурштинської ТЕС. Можна запитати Денис Шмигаль шо за бл*ть прозорість!!!", - написав Абрамів.

Наразі інспектори складають акт, та викликали поліцію.

Нагадаємо, наприкінці червня через сильну спеку 10 ярус золовідвалу Бурштинської ТЕС, а це близько 20 га почав пилючити. 2 липня в Галицькій РДА відбулося засідання комісії по даній ситуації. Втім, керівництво Бурштинської ТЕС «ДЕТЕК» не з'явилося.

Тож представників ДЕТЕК запросили на засідання екологічної комісії, обласної ради по даній ситуації, але вони знову не з'явилися, аргументуючи тим, що начальник у відрядженні. Під час засідання комісії начальник екологічної інспекції Карпатського округу Ріяфет Гасімов повідомив, що керівництво ДЕТЕК вже кілька разів не впускало їх з перевіркою. Також Гасімов анонсував велику перевірку на підприємстві 22 липня - 2 серпня за результатами якоїмали прийняти відповідні заходи, накласти штрафи і можливо навіть відкрити кримінальні провадження.