Фахівці розповіли, чи обов'язково носити шапку взимку


Якщо в дитинстві батьки примушували носити шапку, то тепер кожен вирішує "долю" головного убору сам. Вчені розповіли, чи варто носити взимку шапку, і як це пов'язано з менінгітом.

Менінгіт – хвороба інфекційного характеру. Він вражає оболонки мозку, пов'язані з ЦНС. Якщо в організмі немає характерних для менінгіту бактерій, він від переохолодження не з'явиться. Тому носіння шапки взимку від менінгіту не захистить, пише Максимум.

Проте, якщо взимку ходити без шапки, може статися переохолодження, і імунна система стане ослабленою, тому організм стане більш вразливий до інфекцій.

Особливо підвищиться ризик захворіти на гострі респіраторні захворювання. Зокрема збільшується ймовірність захворіти на менінгіт.

Представники науки рекомендують носити шапку у холодний період, щоб захиститися від переохолодження, зберегти хороший імунітет і захистити волосяні цибулини від спазмів через вплив холоду.

Нерідко молоді люди не носять шапку в холодну пору року, піддаючись віянням моди або ще якимось переконанням. Однак потрібно пам'ятати, що здоров'я дорожче, а життя одне (якщо оперативно не зреагувала на менінгіт, є висока ймовірність летального результату).

Бережіть себе і носіть взимку шапку! Тим більше, що сучасна мода надає великий вибір головних уборів на будь-який смак.