Фестиваль, лекції та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції або ж кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 2 до 8 липня.

Зокрема в понеділок, 2 липня о 18:00 у вільному просторі ВДОМА відбудеться обговорення "Конфлікти - вирішити чи уникати?".

Це зустріч, на якій ми навчимося розуміти конфліктні ситуації "зсередини", обирати адекватний спосіб вирішення та не псувати собі настрій. Проводитиме зустріч 
практичний психолог. Вхід по вільному внеску.

Світлина від ВДОМА.

У середу, 4 липня о 18:00 в громадському ресторані Urban Space 100 франківців вчитимуть готувати ґрантову відеовізитку.

Триває літній сезон подачі проектів на ґрантову програму Urban Space 100, де однією з умов є коротке відеозвернення до співзасновників. Тож 4 липня ми разом будемо вчитися тому, як завдяки відео правильно презентувати свій проект. Під час заходу можна буде дізнатися важливі деталі підготовки та втілення відеопрезентації, що дозволяє донести його суть і привернути до нього увагу.

Світлина від Urban Space 100.

У п'ятницю, 6 липня о 14:00 на Пасічнянському озері, в рамках святкування Івана купала стартує гастрономічний фестиваль "Станіславська мармуляда".

У програмі: Купальські народні святкування, молодіжна українська дискотека, приготування та продаж страв традиційної галицької кухні, продаж сувенірів та виробів народних майстрів, виступи місцевих виконавців та колективів, аматорські спортивні змагання, конкурси та забави для дітей, а також найбільший парк атракціонів в Україні.

Світлина від AppS Studio.

У суботу, 7 липня о 09:00 біля входу у міський парк (вулиця Чорновола) стартує відкритий  забіг Frankivsk runday.

Runday - це національна спільнота бігунів та волонтерів з єдиною місією: зібрати 1 мільйон людей, які регулярно бігають або ходять 5 кілометрів. Щоб взяти участь потрібно зареєструватись на сайті. Видрукувати та взяти з собою на забіг свій унікальний QR-код.

Світлина від Frankivsk runday.

Цього ж дня, о 15:00 у музеї мистецтв Прикарпаття відбудеться благодійний концерт Ірини та Тараса Житинських "Опера проти раку".

Ірина Житинська - примадонна Вроцлавської опери (Польща), мецо-сопрано, чий голос звучить на провідних оперних сценах Європи. Останнім часом в Івано-франківську Ірина Житинська виступає тільки благодійно Цього разу збиратимуть кошт аби допомогти Іванкові Михайліву.  Хлопчик лікується в італійській клініці Gemelli в Римі. Вхід на концерт за запрошеннями. Запрошення можна отримати за благодійний внесок у сумі 100 грн (або більше, на ваш розсуд).

Світлина від UKR Artists.

У неділю, 8 липня о 10:30 на площі Бастіон стартує 8-й Івано-Франківський велопарад дівчат.

Цього року франківські шанувальниці велосипедів їздитимуть містом вбрані у стилі пін-ап. На фініші серед зареєстрованих учасниць проведуть розіграш призів. Їхатимуть учасниці за маршрутом: Площа Бастіону - Низова - Майдан Шептицького - Галицька - Площа Ринок - Лесі Українки - Галицька - Сотника Мартинця - Михайла Грушевського - Петрушевича - Франка - Січових Стрільців - Шевченка - парк ім. Шевченка.

Світлина від Katya Cherednichenko.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!