Фестивалі, виставки та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську


Фестивалі, театральні вистави, виставки, лекції або ж концерти зірок. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня — з 8 до 14 липня.

У понеділок, 8 липня в палаці Потоцьких відбудеться міський табір "Вхід тільки для дітей".

Кожного дня: ігри, малювання, гуляння, деколи походи, екскурсії, купання, йога, власні театральні постановки, і знову ігри)) а, і звісно ж, смачнющий перекус.

Світлина від Kid’IT IF.

У вівторок, 9 липня о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудуться вівторкові розмови.

Зустріч незнайомців, де кожен може прийти, поїсти, випити і попрактикувати англійську на теми, які цікавитимуть саме вас. Це вже втретє ми всі разом зустрінемось і хочемо ще більше нових знайомств, цікавих історій та тем для розмов.

Світлина від Urban Space 100.

Цього ж дня, о19:00 в галареї "Детектор" відбудеться відкриття виставки "Художні засоби".

У проекті «Художні засоби» працюючи з техніками, що є характерними для творчості дозвілля, художники розмірковують над механізмами інструменталізації соціальних практик, а також про позицію, у якій знаходяться безпосередні учасники мистецьких проектів взаємодії. Виставка проходить в рамках урбаністичного фестивалю «Сеанс міського сканування.

Світлина від Сеанс Міського Сканування / City Scanning Session.

У середу,

У четвер, 11 липня о 18:00 в Promprylad.Renovation відкриття симпозіуму міського сканування. Manu + Futuring

Сьогодні і жителі міст, і бізнес знову відкривають для себе переваги інтегрованих виробничих об'єктів у місті. З'єднуючи виробництво, життя і дозвілля, ми робимо маршрути коротшими, а товари, послуги та культурні події ближчими. Ця близькість створює нові можливості для обміну знанням, а також для співпраці, виробництва та інновацій - щоправда, часом ці синергії втрачаються, бо ми не в змозі знайти правильну точку балансу. Ця близькість призводить до зростання соціально-орієнтованих практик, направлених на залучення громад, - хоча ці практики, щоправда, можуть використовуватися для легітимізації токсичних ієрархій.

Світлина від Інша Освіта / Insha Osvita.

Цього ж дня, о 18:30 в громадському ресторані Urban Space 100 презентують проект "З 40-ка та без обмежень".

Проект передбачає собою проведення інтенсиву та вивчення нових можливостей свого життя та тіла.

Поговоритимуть про:

— дефіле, як чудовий метод самовпевнення
— емоційну фототерапію — що це? як це? для кого це?
— йога — коректний підхід до хребта
— лекції про харчування та здорову любов до себе

Світлина від Urban Space 100.

Вже на завершення робочого тижня, у п'ятницю,12 липня о 19:00 стартують пригодницькі перегони IF-Race.

IF-Race – це пригодницькі перегони, що третій рік проходитимуть в м.Івано-Франківськ. Організатори – команда з пригодницьких перегонів “МультІ-Фрукти” і велика група однодумців та небайдужих людей, які долучились до цієї доброї справи. Цього року ми розширюємо формат і змагання включатимуть в себе як класи для початківців, з контрольним часом 10 годин, так і класи для досвічених спортсменів з контрольним часом в 24 години. А різноманітність способів пересування і характер перешкод будуть відповідати найвибагливішим вимогам спортсменів топ-рівня України. Запрошуємо стати Учасником наших змагань любителів бігу, орієнтування, велосипедного спорту, а також туристів та справжніх шукачів пригод з усієї України. Ми покажемо вам скелясті гори і заховані печери, стрімкі річки та непролазні ліси, і все це поруч з середньовічним містом Івано-Франківськ.

Світлина від IF-Race.

У неділю, 14 липня о 17:00 в палаці Потоцьких стартує фестиваль української родини.

Починаючи з 2012 року 8 липня в Україні офіційно відзначають День родини. З ініціативи Комісії у справах родини, Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, за підтримки Служби у справах дітей, спільно з БФ «Карітас-Івано-Франківськ-УГКЦ», ГО «Родина Кольпіга в Україні», НД «Княгинин» та КП «Простір Інноваційних Креацій «Палац» 14 липня 2019 року організовують перший фестиваль української родини в Івано-Франківську.

Світлина від Народний дім