Фільм, що переросте у серіал: Франківцям презентували стрічку "Король Данило"


Сьогодні, 23 листопада в Івано-Франківську відбувся передпоказ історичного бойовика "Король Данило", за участі акторів.

Однією з локацій фільму обрали село Павлівку Тисменицьконо району, тут збудували спеціальне середньовічне містечко, яке після завершення зйомок не розбиратимуть — залишать як музей, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Режисер Тарас Химич зазначає, що основна локація була під Львовом.

"Основна локація під Львовом, там було створено невелике містечко. Також знімали в Галичі, Карпатах та Хортиці. До слова, протягом п'яти наступних років ми плануємо створити серіал, на основі цієї стрічки. Ми побудували 27 персонажів, вони всі переплітаються з головним героєм. Кожен в кінці фільму має вирішити для себе, який герой найбільше припав до душі",- розповідає режисер.

За словами Химича, реакція людей на фільм дуже важлива, адже саме це допоможе зрозуміти, як будувати серіал далі.

"Якщо люди підуть в кіно, це буде нас стимулювати рухатись вперед та зробити якісний серіал. Ми будемо реагувати на реакцію людей і вибирати найбільш успішних героїв. Хочу максимальний діалог з людьми. Тому запрошую всіх допомогти нам",- закликає режисер.

Зокрема, актори фільму розповіли, як вживалися у роль. "Король Данило" Сергій Ярмошенко зазначає, що йому було легко.

"Раніше займався реконструкцією історичних боїв. Я зацікавлений тим часом, тому мені не було складно. Моє завдання виконати всі акторські і каскадерські речі. Король Данило - войовнича та виважена людина, яка робила дуже складні рішення. Впевнений, ви не побачите",- розповідає головний актор.

Водночас, Юрій Вихованець, який грає брата короля Василька, розповідає, що між ним та героєм немає нічого спільного.

"Василько - молодший брат, за яким треба старшому "вигрібати". Це такий собі хуліган, який любить алкоголь, війну і дівчат. Бодай Боже, щоб я таким був",- сміється Вихованець.

До слова, весь одяг був максимально наближений до середньовіччя. Його надавали музеї та виготовляли на замовлення.