Фонд держмайна знову виставить калуську «Оріану» на продаж


Минулого тижня Кабінет міністрів України затвердив перелік об’єктів великої приватизації на 2019 рік.

Відповідний список підприємств опублікував виконувач обов’язків голови Фонду державного майна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

Отже, на продаж буде виставлено: ВАТ “Тернопільобленерго”, ПАТ “Центренерго”, ПАТ “Запоріжжяобленерго”, Акціонерна компанія “Харківобленерго”, АТ “Миколаївобленерго”, ПАТ “Хмельницькобленерго”, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Вугільна компанія «Краснолиманська», ПАТ “Азовмаш”, Державне підприємство “Завод “Електроважмаш”, ПАТ “Сумихімпром”, “Одеський припортовий завод”, ВАТ “Оріана”, ПрАТ “Президент-Готель”, Державне публічне акціонерне товариство “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, Фармацевтична компанія “Індар”.

"На 6 підприємств з переліку Фонд ще в минулому році відібрав інвестиційних радників. Однак, Одеський припортовий завод, Вугільна компанія «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар», Об’єднана гірничо-хімічна компанія залишаються заблоковані рішенням суду, відповідно інвестиційні радники не затверджені і розпочати практичну роботу з приватизації неможливо", -написав посадовець.

Окрім того, зазначив Трубаров, зараз йде підготовка до приватизації ПрАТ “Президент Готель” інвестиційним радником “Конкорд Консалтинг” у консорціумі з “Бюро Маркуса” та Redcliffe Partners.

"ПАТ "Азовмаш", який не отримав жодної заявки від претендентів на інвестиційного радника, до приватизації готуватиме Фонд державного майна. Щодо ВАТ «Оріана» і «Украгролізинг» буде оголошено повторний конкурс з відбору інвестиційного радника, оскільки попередні рази подавалося лише по одному учаснику", - зазначив в. о. голови Фонду держмайна.

Як відомо, "Оріана" є об’єктом Фонду держмайна, який ще раніше повідомляв про намір продати підприємство. Статутний капітал цього підприємства 806 млн гривень, а  державна частка становить 99,999%.

Колись “Оріана” було одним із найбільших хімічних підприємств України, де виробляли поліетилен та ще  понад 100 найменувань різноманітної продукції.  Однак з 2000-х товариство перебуває в процедурі банкрутства.