Франківців кличуть подаватись на літературну премію імені Дорошенка


Комісія з присудження літературної премії імені Ярослава Дорошенка продовжує прийом матеріалів на визначення лауреатів 2019 року.

Премія заснована Івано-Франківською міською радою спільно з обласною організацією НСПУ з метою вшанування пам’яті відомого українського поета, громадського діяча, багаторічного політв’язня Ярослава Дорошенка. Про це повідомляє пресслужба міськвиконкому. 

Премією відзначаються збірки сонетів та окремі добірки, опубліковані в часописах впродовж останніх трьох років, автори яких проживають в Україні чи поза її межами, сповідують ідеали загальнолюдських цінностей, пропагують світові красу і досконалість українського поетичного слова і володіють мистецтвом створення однієї з найдавніших та найскладніших поетичних форм – сонету. Цього року окрім номінацій  «Збірка сонетів» та  «Цикл сонетів» запроваджено ще одну – «Співаний сонет» –  сонет, покладений на музику. Премія присуджується авторському колективу, до складу якого входять автор слів та автор музики, авторський колектив самостійно обирає та запрошує до співпраці виконавців музичного твору.

Премія присуджується щорічно до 16 жовтня, дня народження Ярослава Дорошенка, і вручається на творчому вечорі, присвяченому вшануванню його пам’яті.

Висунення кандидатів на здобуття премії проводиться колективами творчих спілок і товариств, мистецьких установ, культурно-просвітницьких та навчальних закладів, засобами масової інформації, а також читацькими конференціями за представленими на здобуття премії творами. Авторський колектив, що подається на номінацію «Співаний сонет», додатковоповинен подати: дві рецензії (експертні висновки) на музичну частину твору, носії музичної інформації у вигляді паперової версії музичного твору (на нотному стані) та відеозапис виконання на компакт-диску у форматі mp4, а  також рекомендацію від офіційно зареєстрованих мистецько-культурних закладів, організацій, творчих спілок, об’єднань у  сфері аудіо-візуального мистецтва.

Подання з мотивацією та з відомостями про автора, а також рекомендовані твори у трьох примірниках надсилати до 10 жовтня за адресою:

76000 м. Івано-Франківськ
вул. Грушевського, 21,
міська рада,
комісії з літературної премії
імені Ярослава Дорошенка (каб. 207),
тел. 55-19-99