Франківка просить у мера встановити в місті контейнери для збору кришок


Сьогодні, 27 січня, на нараду до мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа прийшла представниця благодійного фонду «Лелекера» Галина Батюк.

Жінка звернулась до міського голови з проханням надати контейнери для збору пластикових кришок благодійному фонду «Лелекера», інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами франківки, проєкт діє у всій Україні. На Франківщині вже налічується 83 пункти здачі пластикових кришок. Вилучені з переробки гроші йдуть на допомогу пораненим бійцям АТО.

«Ми плануємо залучати до проєкту звичайних людей, а також учнів та викладачів. Нам потрібно побільше контейнерів. Ми допомагали Бандерівському Схрону та окремим бійцях, переважно з Коломийщини. Більше коштів зекономимо — більше зможемо надати допомоги»,- пояснює координаторка.

На це міський голова сказав, що готовий нагадати лише місце для збору кришок. Натомість директор Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак додав, що минулого року в місті надали контейнери для збору сміття деяким установам. Цьогоріч таке теж планують зробити та можуть додати до них контейнери з пластиковими кришками.