Франківськ позмагається за звання молодіжної столиці України


Міністерство молоді та спорту України спільно з Українським інститутом міжнародної політики та Національною молодіжною радою України наприкінці 2017 року вперше оголосили конкурс «Молодіжна столиця України».

Метою конкурсу є активізація співпраці між молоддю та місцевим самоврядуванням, а також сприяння створенню комфортних умов для розвитку молоді в містах України. Участь у конкурсі вже двічі брало і місто Івано-Франківськ. Заявка з наданою інформацією від багатьох структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради була сформована та за підписом міського голови відправлена до Києва. За результатами конкурсної комісії, серед поданих заявок від більше 50 – ти міст Івано-Франківськ вже двічі входить в десятку кращих міст дружніх до молоді та отримує нагороду.

Цьогоріч місто знову спробує поборотись за почесне звання стати молодіжного столицею України. За ініціативи Департаменту молодіжної політики та спорту відбулась нарада з представниками структурних підрозділів виконавчого комітету та представниками громадських організацій. Учасники розглянули детально заявку, яку необхідно заповнити та обговорили подальшу спільну співпрацю.