Франківські активісти написали відкритий лист до мера через міст


В Івано-Франківську триває будівництво нового мосту через Бистрицю Солотвинську.

Втім в деяких франківських активістів та архітекторів є ряд зауважень до нової переправи, тож вони звернулися до міського голови з відкритим листом, інформує Бліц-Інфо.

"Очевидно, що на його відкриття чекають тисячі франківських родин. Щоденні затори перетворюють дорогу в центр міста і назад на непросте випробування. Відкриття мосту чекають лікарі та інші служби швидкого реагування. Наразі дістатись до обласної лікарні, до місця пригоди та аварії стає все важчим. На жаль, опублікована інформація щодо будівництва не дозволяє бути великими оптимістами. І мова йде навіть не про конструкцію чи ширину мосту, який, на жаль, стане дійсно локальним та навряд чи буде придатний для руху, скажімо, громадського транспорту. Хоч і над цим варто думати вже сьогодні", - йдеться у листі.

Тож активісти вимагають провести презентацію і брифінг проекту і розповісти чи буде безпечний велорух, якими будуть параметри проїжджої частини, велодоріжок і тротуарів, чи буде забезпечене безбар'єрне середовище.

Стурбованість активістів викликають і ескізні рішення щодо транспортної розв’язки з боку мікрорайону Княгинин: перетворення Надрічної на чотирисмугову односторонню дорогу, заборона лівого повороту на вулиці Княгинин та Промислова і виведення всього транспортного потоку на кільце біля Пакко.

"Наполягаємо на перегляді рішень по влаштуванню з’їздів з мосту та широкому громадському обговоренні транспортної схеми цього вузла з професійною громадськістю та зацікавленими франківцями", - підсумовують активісти.