Франківські художники намалювали величезний мурал у Чернівцях


Дівчина у вишиваній сорочці від франківських художників прикрашає стіну у центрі Чернівців

Такий подарунок місто отримає до Дня вишиванки від організаторів цього свята, повідомляє Буковина.

Дівчина у традиційній буковинській вишиванці. Сьогодні художники з Івано-Франківська завершили роботу над створенням муралу у центрі Чернівців.

«Організатори звернулись, сказали, що ось є таке свято, ми хочемо з цієї нагоди зробити мурал. Так як ми маємо цілу серію схожих робіт. Зробив я ескіз на тему вишиванки, де зображена дівчина у буковинському одязі. Ескіз, я почав розробляти вже після того, як побачив ось цю стіну. Перед нею є ось такий будинок. І треба було усе важливе на цьому ескізі розмістити вище будинку. І тоді вже під масштаби підігнали цей малюнок»,- каже художник-мураліст Юрій Пітчук. 

Мурал малювали на стіні розміром у 220 квадратних метрів.

"Сама підготовка до створення муралу вона займала досить такий певний період. Звичайно нам потрібні були дозволи, для того, щоб в центрі міста створити цей мурал. Затвердження ескізів, цю всю процедуру ми пройшли. Безперечно ми не могли розпочати цей проект без допомоги меценатів, які надали кошти. Тиждень пішов на те, щоб утеплити стіну, підготувати її до того стану, щоб можна було створити мурал. І десь трошки більше тижня саме працювали у нас художники", - каже співорганізаторка Всесвітнього дня вишиванки Оксана Добржанська.

Починали роботу над створенням стінопису художники минулого тижня. Відкриття  муралу заплановане на Всесвітній день вишиванки – 17 травня.