Франківські школярі спробували себе в різних професіях


17 квітня 2019 року Івано-Франківським міським центром зайнятості проведено профорієнтаційний захід на тему: «Майстерня професій» на території Ліцею №13 за підтримки Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради.

Мета заходу – надати можливість кожній дитині спробувати себе в усіх представлених професіях. Формат заходу відбувався у вигляді гри, що надає можливість отримати максимальний результат задля розуміння дітей значущості тієї чи іншої професії. Кожен з учасників мав можливість спробувати свої вміння та навички в різноманітних професіях, виявити її позитивні та негативні сторони, а також побачити на практиці, як працює модель формули вибору професії: «Хочу. Можу. Треба». Діти виконували завдання та спілкувалися з роботодавцями, активно проявляли себе в майстер-класах.

Також для школярів було організоване профдіагностичне тестування, яке слугуватиме для них в майбутньому ще одним орієнтиром у великому світі професій, зокрема, у професійній спрямованості особистості дитини, згідно її темпераменту, характеру тощо.

В даному заході взяли участь 118 учнів та 10 роботодавців.