Франківські викладачі побували на міжнародній науковій конференції в Кракові


Викладачі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника взяли участь міжнародній науковій конференції “Якісна освіта та її педагогічні розвідки” в м. Краків.

Захід відбувся днями в Ягеллонському університеті та був приурочений 50-річчю з нагоди створення Інституту Педагогіки Ягеллонського університету, інформує прес-служба вишу.

Участь у конференції взяли вчені з провідних університетів Польщі, України, Іспанії, Угорщини, Албанії, Чехії, Словаччини та ін.

Метою наукового форуму стало представлення результатів досліджень в освітній сфері, які проводяться в Польщі і закордоном, виявлення нових напрямів науково-педагогічних розвідок задля впровадження інновацій та надання якісних освітніх послуг, формування нової філософії освіти та вдосконалення методів викладання у підготовці фахівців.

Професор Олена Будник у своєму виступі, зокрема, зазначила, що викладачі кафедри шкільної педагогіки та академічної дидактики Інституту Педагогіки Ягеллонського університету (завідувач доктор габ. Анна Сайдак-Бурска) упродовж кількох років активно співпрацюють з науковцями Прикарпатського національного університету над написанням спільних публікацій, проектів, беруть участь у спільних семінарах, конференціях у рамках двосторонньої Угоди про співпрацю.

Доцент університету Тетяна Близнюк виступила на конференції модератором англомовної секції для іноземних учасників. Під час роботи секції, зокрема, у своєму виступі вона окреслила інноваційні методи і прийоми викладання англійської мови у підготовці майбутніх педагогів в умовах реформування системи освіти в Україні. Доцент нашого університету також взяла активну участь у дискусії з науковцями із інших країн щодо етнічного виховання в умовах глобалізації, раннього вивчення англійської мови, інформатизації освіти та інших актуальних питань науки і практики.