Франківським депутатам пропонують вести електронний журнал звернень мешканців


Сьогодні, 2 травня, в Івано-Франківську Центр Політичних Студій організував круглий стіл за участі журналістів, депутатів міської ради, представників політичних партій та громадськості.

Темою для обговорення став проект рішення “Про організацію особистого прийому депутатами Івано-Франківської міської ради”, розроблений в рамках реалізації проекту "Приймальня депутата", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами Віталія Світлика, проект рішення впроваджуватиметься електронною системою фіксації звернень громадян до депутатів міської ради.

ГО "Центр Політичних Студій" пропонує публікувати журнал на сайті Івано-Франківської міської ради. Таким чином громада зможе оцінити ефективність роботи обраних депутатів, а самі депутати - збільшити рівень прозорості та підзвітності перед громадою.

Журнал вестиметься в електронній формі у таблиці Excel та щомісячно надсилатиметься в організаційний відділ. А звіт про роботу пов'язану з особистим прийомом подаватимуть не рідше одного разу у квартал. Однак, не всі присутні погоджувались з цим пунктом. Зокрема, депутат Володимир Яблунь запропонував звітуватися раз у рік.

У свою чергу Оксана Ващук-Огданськада додала, що звітуватися важливо, адже кожен франківець хоче знати, як працює той чи інший депутат. 

"Поговоримо про доцільність. От навіщо ухвалювати це положення? Мені здається, що дискусія про одне й те саме. З точки зору пересічного виборця, особисто мене, цікавить як працює той чи інший депутат. Це положення щоб побачити хто і скільки",- зазначає Ващук.

Додамо, згідно з проектом рішення депутатам забороняється відмовляти громадянам у їх прийомі, порушувати оприлюднений графік особистого прийому, переслідувати осіб за скарги, розголошувати прізвища авторів звернень.