Голова облради Олександр Сич: У політиці немає сентиментів, є боротьба ідей


Урочисті збори Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" пройшли в філармонії у неділю, 26 лютого. Захід приурочили до 25-річчя заснування партійної організації.

На зібрання завітали лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, заступник голови ВО "Свобода" з ідеологічних питань, голова облради Олександр Сич, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, однопартійці та численні прихильники. Треба зауважити, сьогодні в філармонії ніде було яблуку впасти - багато кому довелось стояти, аби послухати лідерів націоналістичного об'єднання.

Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич пригадав, як очолив свого часу обласну організацію, окреслив динаміку її розвитку й відзначив основоположні завдання, які стоять перед націоналістами у призмі сьогоденних викликів.

"Отримавши у спадок організацію з 46 осіб, я пообіцяв Голові ВО "Свобода", що на Франківщині ми матимемо дієві організації на місцях, потужні фракції в обласній, кожній районній та міських радах. Ми розпочинали із 0, 9% у 2006 році. Нас не пускали на публічні заходи, на телебачення, але ми йшли до кожної хати, працюючи в полі. Уже на виборах 2010 року ми отримали 16% підтримки, наші фракції одержали широке представництво в усіх місцевих радах. У 2012 році ми здобули 34% в області, чим допомогли партії вперше з часу відновлення державної незалежності завести у парламент фракцію націоналістів", - пригадує Сич.

За словами націоналіста, "Свободі" вистачило снаги бути в епіцентрі революції, стати її потужним локомотивом.

"Та нам поки що не стало снаги відтягнути негідників від влади. Вони владу захопили, а нас намагались знищити. Тому так тяжко нам давались наступні парламентські та місцеві вибори. Вони вкрали нашу перемогу, прикриваючись націоналістичними гаслами. Сьогодні ж ми продовжуємо боротьбу. У протистоянні з ворогом зовнішнім - російською агресією, а також внутрішнім - за наповнення Української держави національним змістом. У політиці немає сентиментів, у політиці є боротьба ідей. Це найголовніше. Не боротьба за владу, а боротьба ідей. Влада - це інструмент реалізації ідеї. Я тішуся, що сьогодні на чолі організації стоять молоді люди, за якими майбутнє", - підкреслив свободівець.

До теми: "Свободі" - 25. В Івано-Франківську націоналісти зібрались на урочисті збори

Тягнибок у Франківську: Українець часто чекає на політичного «принца на білому коні», який має врятувати державу