Головна версія МВС - Чорновол побили через ДТП, - ЗМІ


Головна версія побиття Тетяни Чорновол, яку зараз розробляє МВС, – це звичайні розбірки на дорозі через ДТП.

Про це з посиланням на власні джерела в МВС пише газета «Вести».

За даними джерел, на Тетяну Чорновол напали через те, що вона нібито врізалася в «Порше».

«Власник« Порше »вже дав свідчення. Він повідомив, що Чорновол врізалася в нього перша, а потім не хотіла виходити з машини. Розборки могло б і не бути, якби власник не збирався продавати авто. Через це люди з «Порше» втратили контроль над собою і напали на Тетяну», - повідомило джерело.

Аналогічну версію розповів виданню і анонімний екс-співробітник СБУ. «Судячи з відео, це були абсолютно спонтанні дії непрофесіоналів, які допустили грубі помилки. Найголовніша - відеореєстратор залишився на місці, в результаті чого відео потрапило в загальний доступ. Профі, діючі, наприклад, на замовлення МВС, такого б не допустили. Крім того, навіщо бити по обличчю? Це займає час і залишає сліди. Досить нанести один удар по життєво важливим органам, щоб і сліду не залишилося. Видно, що зігнали агресію або хотіли провчити. Те, що вбивати журналістку не хотіли, видно по характеру травм», - говорить СБУшник .

За його словами, спецслужби не стали б діяти так неакуратно: можна було б обстоювати все так, що виглядало б як звичайна аварія. «Це звичайний бандитський наїзд в стилі 90-х, - каже екс-співробітник СБУ. - Профі не використали б машину такого класу, як «Порше Кайєн», адже її потім доведеться списувати».

Нагадаємо, Тетяну Чорновол побили в ніч на 25 грудня, зараз вона в лікарні зі зламаним носом, травмами черепа та струсом мозку. Одразу після події правоохоронці та деякі провладні політики наполягали на версії, що побиття журналістки – це провокація опозиції, щоб підставити владу.

Вчора МВС повідомили, що встановили особи нападників. Двох з них, в тому числі і власника авто Олександра Храмцова затримали. За інформацією ЗМІ і соцмереж, Храмцов відомий столичний мажор. Ще один підозрюваний 29-річний Сергій Котенко у розшуку.

Джерело: еспресо tv