Головний освітянин Прикарпаття закликає виділяти більше грошей з бюджету на шкільне харчування


У більшості прикарпатських шкіл у меню менше трьох страв. Про це під час апаратної наради в ОДА повідомив очільник обласного департаменту освіти Віктор Кімакович.

За його словами на Прикарпатті лише 78 загальноосвітніх шкіл мають різноманітне меню. Головний освітянин області пояснює, що проблема полягає в дуже мізерних сумах, які передбачені на харчування в місцевих бюджетах, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"Вартість дитячого харчування в нашій області коливається від 7 до 38 гривень в день. Ви чудово розумієте, чим можна нагодувати дитину за 7 гривень? Хочу наголосити, що у Снятинському районі та в Івано-Франківську ця вартість найвища - 38 гривень. Всі інші органи місцевого самоврядування ми закликаємо брати з них приклад і піднімати вартість харчування“, – каже Кімакович.

Водночас в.о. голови ОДА Віталій Федорів поцікавився, чи є в області навчальний заклад, який можна вважати прикладом організації дитячого харчування. Віктор Кімакович сказав, що там можна назвати 23 ліцей Івано-Франківська. Адже у них дуже широкий асортимент їжі, діти можуть собі самі складати меню і вони працюють за системою Клопотенка.

В підсумку Федорів доручив департаменту узгодити з адміністраціїєю ліцею графіки за якими представники з районів зможуть приїхати і перейняти досвід.