Головний поліцейський Івано-Франківщини про службу і особисте


Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області у спеціальній рубриці «Тонка синя лінія» (англ. #ThinBlueLine) розповідатиме про поліцейських, які служать і захищають прикарпатців і вдень, і вночі.

Кожна розповідь – знайомство з правоохоронцем і його службою. 

Розпочинають з начальника поліції області – Володимира Голубоша. Людина публічна, бо цього вимагає посада, але про те, чому очільник обрав службу в правоохоронних органах – дізнаєтеся у нашій рубриці.

40-річний полковник поліції Володимир Голубош народився у Рівному. Освіту свідомо пов`язав з органами внутрішніх справ у 1995 році, та при цьому не зупиняється на досяжному і от-от здобуде науковий ступінь – кандидат юридичних наук. У поліції Володимир Голубош з 1998 року. Пройшов кар’єрний ріст від дільничного, опера і до начальника ГУНП в Івано-Франківській області.

Правоохоронні органи обрав через пошуки справедливості і для цього прагнув служити виключно у карному розшуку. Каже, що кожен сам собі ставить ціль і те, де його «справедливість» таїться, але для себе обрав підрозділ у боротьбі зі злочинністю.

На питання «Що найбільше подобається в роботі, а що – не подобається?» відповів:
«За 23 роки служби робота в органах внутрішніх справ стала невід`ємною частиною життя. Де б я не був призначений, завжди стараюся зробити так, щоб колективна робота була оцінена громадськістю з позитивної сторони. Це є основа для мене, а також те, що кожен повинен виконувати свою роботу добре. Щодо мінусів…хотілося б більше часу проводити з сім`єю…».

Описати робочий тиждень начальнику важко, бо крім щоденної ранкової наради із заступниками є інші завдання і зустрічі, але все зосереджується на менеджменті та організації роботи поліції 24/7.

Цитата:
«Сер, нас оточили! – Прекрасно! Тепер ми можемо атакувати у будь-якому напрямку!» («Три мушкетери» – роман Олександра Дюма).
«Ваш час обмежений, не витрачайте його, живучи чужим життям». (Стів Джобс).

Хобі: 
Володимир Голубош у підлітковому віці грав у хокей. Зараз зосереджений на вивченні іноземних мов. Каже, це і є хобі у вільний час. Крім української і російської мов, володіє іспанською і вивчає англійську. Хоча впевнений, що потрібно удосконалюватися. У позаробочий час, якого так обмаль, стежить за фізичною підготовкою.

Читає:
Історично-документальну літературу, яка пов’язана з війнами. 
«Читаю для того, щоб зрозуміти, чому люди стають на шлях війни», – пояснює Володимир Голубош.
Серед письменників відзначає Ліну Костенко, Бориса Акуніна, Віктора Суворова та Ярослава Гашека.

Страва:
Борщ з пампушками.

Довідково:
«Тонка синя лінія» – це соціальний рух, який прийшов до України зі штатів. Там це символ місця поліції у суспільстві – тонка грань між законом і анархією. В Україні ініціативу започаткували восени 2017 року. Ініціаторами виступили поліцейські спільно із ветеранами АТО. Це соціальний рух. Коли громадяни і поліцейські спілкуються та допомагають один одному, підтримують один одного.
#ThinBlueLine – це приклад взаємодії та підтримки, яку громадяни США та інших країн висловлюють поліцейським.