Громадські організації Івано-Франківщини одноголосно підтримують інтеграційний курс Президента України


Під час форуму громадських організацій Івано-Франківщини, що відбувся 5 жовтня, з ініціативи Івано-Фраківського обласного об’єднання Всеукраїнського товариста «Просвіта» ім. Т.Шевченка, одноголосно прийняли звернення щодо підтримки євро інтеграційного курсу Президента України.

Звернення адресоване Президенту України Віктору Януковичу, Голові Верховної Ради України Віктору Рибаку, Прем’єр-міністру України Миколі Азарову та представникам засобів масової інформації.     

Текст звернення публікуємо нижче.                                                                                                                                                             

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, представники громадських організацій Івано-Франківської області заявляємо про свою підтримку євро інтеграційного курсу України. Розглядаємо його як безальтернативну перспективу нашого розвитку, повернення до європейського цивілізаційного простору.

Розраховуємо на те, що Україна до саміту у Вільнюсі виконає всі умови Євросоюзу і використає унікальний шанс увійти в європейську сім’ю народів, як запоруку Незалежності, демократії та високого рівня життя.

Очевидно, що саміт – дуже важливий етап для нашої держави. Але він стане справді визначальним та історичним за умови виконання зобов’язань, які бере на себе Україна. Це стосується кардинальних реформ в усіх сферах: економіці – відхід від кланово-олігархічної моделі, корупційних схем, політиці – забезпечення справжнього народовладдя і свобод, верховенства права, духовності – надання такого місця в Україні українським національним традиціям (мова, культура, історія, церква), як це має місце в європейських країнах. Натомість сьогодні спостерігаємо щось протилежне, що складає явну загрозу нашій ідентичності. Усвідомлюємо також що європейський вибір передбачає ліквідацію рудиментів радянської епохи, зокрема в свідомості людей, і в суспільному бутті.

Народові потрібна інша, європейська Україна, що вимагає колосальних змін. Такі зміни можна здійснити лише спільними зусиллями народу і влади, яка дбає про народ, його перспективи.

Хочемо вірити, що, опинившись на вістрі історії, Ви не схибите. І Ваші зусилля разом з широкими верствами суспільства приведуть український народ до незворотніх змін та спільної перемоги.