Івано-Франківськ - один із лідерів розвитку позашкільної освіти в Україні


Про це заявив директор міського Департаменту освіти і науки Ігор Максимчук.

За його словами, на відміну від інших міст, де заклади позашкільної освіти останніми роками лише перепрофільовували і закривали, в Івано-Франківську розвивали мережу таких закладів. Зокрема, у донедавна занедбаному, а тепер капітально відремонтованому приміщенні клубу «Глобус» відкрили Івано-Франківський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді, а також Центр освітніх інновацій у приміщенні колишньої молочної кухні, пише ЗК

Загалом у Івано-Франківську діють 13 закладів позашкільної освіти, які у 475 гуртках відвідують 12 тис. 759 вихованців, з якими працює 371 педагог. Окрім того, позашкільною гуртковою роботою у закладах освіти охоплені 24% учнів. Основними напрямками гурткової роботи, за словами І. Максимчука, є художньо-естетичний, туристично-краєзнавчий, еколого-натуралістичний, військово-патріотичний, гуманітарний, науково-дослідний та інші.

Серед кращих він відзначив роботу найбільшого у місті Центру дитячої та юнацької творчості, який відвідують 2250 вихованців, міський Центр науково-технічної творчості, де 102 групи відвідують 1530 вихованців, Центр дозвілля дітей та юнацтва за місцем проживання, якому підпорядковані 28 клубів з 43 гуртками, які відвідують 1200 дітей, а також три дитячо-юнацькі спортивні школи, вихованці яких здобули чимало перемог всеукраїнського та міжнародного рівнів, виконали нормативи майстрів і кандидатів у майстри спорту, є членами національних збірних з різних видів спорту.

«Івано-Франківськ є одним із лідерів за станом розвитку позашкільної освіти. Цьогоріч фінансування позашкільної освіти становило майже 32 млн. Щоб вони добре функціонували, ми вкладаємо кошти на капітальні ремонти. Цього року це 2 млн 780 тис. грн», – сказав І. Максимчук.