Івано-Франківська влада заборонила супермаркетам ввозити продукти


З відкриттям супермаркетів в центральній частині Івано-Франківська значно зросла кількість заторів в місті. Найчастіше таке явище можна спостерігати на вулицях Галицька та Дністровська, якими, з відкриттям супермаркетів «Сільпо», практично безперервно їздять великогабаритні вантажні машини з продуктами.

Нещодавно на цю проблему увагу звернула і міська влада. Про це у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» повідомив старший інспектор з організації дорожнього руху Івано-Франківська Віталій Царьов.

«На останньому засіданні Комісії з питань безпеки дорожнього руху та влаштування транспортної інфраструктури за участі заступника міського голови Руслана Гайди проблема заторів у центральній частині міста теж  розглядалась. На нашу думку покращити ситуацію можна, якщо до «Сільпо» на Дністровській їздитимуть не фури, а малогабаритні машини. А до супермаркету на Мазепи фури можуть завозити продукти в нічний час. Те саме стосується «Фуршету» на Пилипа Орлика», - вважає Віталій Царьов.

За словами старшого інспектора, Комісія звернулась з такими пропозиціями до адміністрацій івано-франківських супермаркетів.

«Адже саме через їхні фури на вулицях Галицька, Дністровська і створюються пробки. Тому комісія, в тому числі ДАІ, вимагає від них прийняти наші пропозиції та вирішити це питання. На сьогодні вони відповіли, що звертатимуться до представництва в Києві, де й підніматимуть це питання», - зауважив старший інспектор.