Івано-Франківський міськвиконком прийматиме проект-рішення «Про рух та паркування приватного транспорту у житлових зонах міста»


Найближчим часом на сесії Івано-Франківської міської ради депутати розглянуть проект-рішення «Про рух та паркування приватного транспорту у житлових зонах міста», повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

Зокрема депутати винесли на розгляд, щодо нових правил паркування транспорту  у житлових зонах наступні пропозиції.

Паркування транспортних засобів на прибудинкових територіях проводиться з дотриманням правил благоустрою та вимог правил дорожнього руху.

Заборонити паркування у випадку, якщо:
транспорт перешкоджає проїзду до будинку чи сміттєвого майданчика спецтранспорту, безпосередньо перед входом до під’їзду житлового будинку, ближче ніж за 10 метрів до дверей нежитлових приміщень, заборонений заїзд на відокремлений бордюром тротуар прибудинкової території, перебування вантажного транспорту дозволеною масою 3,5тн, за винятком короткочасного в’їзду для завантаження і вивантаження, несправних та аварійних транспортних засобів на термін більше 10 днів, також на зелених зонах, пішохідних доріжках та  дитячих чи спортивних майданчиках.

У житловій зоні пропонують заборонити паркування у випадках:
стоянки транспортного засобу з включеним двигуном більше ніж на 15хвилин, резервування місць для паркування шляхом встановлення, блокуючих пристроїв, без ухвали власників, зовнішня мийка протирання, ремонт та чищення транспортних засобів, зміни і доливки мастил. 

Про рішення міськвиконкому кореспонденти «Бліц-Інфо» повідомлять одразу після прийняття рішення, щодо рух та паркування  приватного транспорту у житлових зонах міста Івано-Франківська.