Концерти та вистави: Що цікавого цього тижня в Івано-Франківську?


Вистави, презентації, зустрічі, або ж покази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 4 до 10 березня.

У вівторок, 5 березня, ТНМК виступить з ексклюзивною акустичною програмою в драматичному театрі Ім. Івана Франка. Квитки тут

Три причини відвідати цей концерт:
- ексклюзивна акустична програма в одному з кращих театрів України;
- найкращі хіти ТНМК без зайвої атрибутики - тільки музика;
- отримати заряд весняного настрою.

Гурт ТНМК вже давно здобув народну любов української публіки. Мелодійний хіп-хоп, впізнаваний речетатив Фоззі, скажена енергія Фагота і тексти, наповнені сатирою і вірою в світле майбутнє. За роки свого існування команда багато разів експериментувала зі звучанням, учасники колективу презентували свої сольні проекти, виступали з симфонічним оркестром і запалювали кращі зали і фестивальні майданчики України. Однак, ніякі спецефекти не замінять відкрите спілкування з публікою і камерну атмосферу акустичних концертів.

Світлина від BIGSHOW Agency.

Також  5 березня, у Книгарні "Є" відбудеться презентація поетичної збірки Галини Петросаняк «Екзофонія». Початок – о 18:00.

Карпати й Париж, Галич і Пакистан, Станиславів і Відень, Коломия й Прага, Краків і Ходорів – географія поезії Галини Петросаняк. Так само різноманітна й тематика: осілість і рух, мир і війна, слово й мовчання. Авторка вражає спостережливістю та увагою до деталей, ерудицією й культурою. Книжка поліфонічна: голос ліричного «я» – то тихий, то надривний перегукується з безліччю інших, радісних і трагічних: з голосом коханого чоловіка, грецьких героїв, галицьких гебреїв, українських мандрівниць і мандрівників. Проте найгучніший тут – голос Бога. До книжки увійшли найновіші вірші поетеси та вже добре відомі.

Пов’язане зображення

У середу, 7 березня, франківців знову запрошують у книгарню "Є", цього разу там презентують нову книгуи серії «Коти-вояки» . А також там відбудеться зустріч із перекладачами Остапом Українцем та Катериною Дудкою. Початок – о 18:00.

Третя книга другого циклу «Нове пророцтво» серії світового бестселера «Коти-вояки» - "Світанок". Лісові Клани котів опиняються під загрозою винищення. Щоб вижити, вони мусять об’єднатись і вирушити на пошуки нової домівки. Але як це зробити, якщо ніхто не знає, куди саме треба йти і що чекає попереду? Хіба повірять досвідчені провідники словам юних котів? Небезпека вже зовсім поруч, і у знесилених, голодних Кланів обмаль часу.

«Коти-вояки» (англ. Warriors) – серія пригодницьких романів-фентезі для дітей та підлітків. Створена в 2001 р. британськими письменницями під загальним псевдонімом Ерін Гантер. Оригінальна серія складається з майже 40 книг. Серія розділена на п’ять циклів, в кожному з яких по шість книг, плюс окремі книги-путівники та комікси в стилі «манга». Книжки серії видаються в Англії, США, Німеччині, Франції, Іспанії, Італії, Польщі, Чехії, Росії, Японії, Китаї… – понад 30 000 000 читачів й фанів у всьому світі!

Світлина від Видавництво АССА.

Цього ж дня, о 19:00 у франківському драмтеатрі покажуть виставу "Жінка над нами". Квитки тут.

Прим’єра комедії «Жінка над нами» відбудеться за участі Лілії Ребрик,
народного артиста України Леся Задніпровського та Костянтина Костишин.

«Жінка над нами» - це італійські пристрасті, непередбачувані повороти сюжету, інтриги,
неперевершена гра акторів та, звісно ж, сміх до сліз! Завдяки круто закрученому сюжету
цю комедію глядачі дивляться на одному диханні!
Яскраву комедію «Жінка над нами» за п’єсою італійського драматурга та
кіносценариста Альдо де Бенедетті поставив заслужений артист України Володимир
Астахов.

За сюжетом, чарівна журналістка, сеньйорита Паола (Лілія Ребрик), з першого погляду
підкорює серце поважного політика, синьйора Леоне (Лесь Задніпровський). Леоне,
перебуваючи у досить поважному віці, до нестями закоханий у молоденьку спокусницю.
Але, на жаль, похилий вік і відсутність чоловічої харизми заважають депутату завоювати
Паолу. Однак Леоне не здається.

Світлина від BIGSHOW Agency.

Також, 7 березня, в Івано-Франківську відбудеться зустріч з редакцією "MediaLab". Початок о 18:00. Місце проведення: простір "ВДОМА" ( Галицька 29, 3 поверх)

"Привіт! Ми, Люда Смоляр та Отар Довженко, робимо видання MediaLab. Воно для журналістів та навколомедійних людей, які хочуть робити неганебний, а в ідеалі якісний контент. Людям, які ще не визначилися, куди рухаються на професійній ниві, ми показуємо, як в журналістиці буває і як краще не робити, а тим, хто сумнівається у правильності обраного шляху, намагаємося підказати, чи все з ними ок.

Не з чуток знаємо, що гризоти, сумніви, проблеми у стосунках із колегами і всякі інші малоприємні речі — частина журналістської буденності. Пропонуємо поговорити про це наживо! Зустрітися за кавою і розказати, що кого турбує. Ми послухаємо вас, ви нас, і, можливо, всім із того буде якась користь",- пишуть організатори.

Світлина від MediaLab.Online.

У п'ятницю, 8 березня, Urban Space 100 запрошує на зустріч з selfmade жінками Івано-Франківська. Початок о 18:00.

Вони на своєму прикладі доказують і показують, як можна кожного дня розвивати свою справу та ламати стереотипне мислення.

Вони – це:
▪️ Nataliia Naida – засновниця проектів Shuflia, Bukvica, Framiore та співзасновниця закладу позашкільної освіти Дрібнота
▪️ Mariya Kozakevych – засновниця ініціативи зі збереження архітектурної спадщини міста Офіційна сторінка «Франківськ який треба берегти»
▪️ Oksana Kaminska – операційна директорка мережі 23 Ресторани

Поговоримо про те, як збудувати кар'єру з нуля, як від ідеї перейти до дії.

Світлина від Urban Space 100.