Лісники та рятувальники вчились ліквідувати лісові пожежі


У лісовому господарстві Надвірнянського спецагролісгоспу ОКП «Івано-Франківськоблагроліс» в селі Тисменичани Надвірнянського району відбулися тактико-спеціальні навчання з ліквідації лісової пожежі.

Навчання мали на меті вiдпрацювати взаємодiю мiж пожежно-рятувальними пiдроздiлами гарнiзону i спецслужбами району, а також перевірити оперативну готовність особового складу і пожежно-рятувальної техніки служби з надзвичайних ситуацій та працівників лісового господарства до дій у випадку виникнення пожеж в природних екосистемах.

За тактичним задумом навчань, через необережне поводження з вогнем відпочиваючих виникло загорання сухої трави на полі поблизу лісового масиву кварталу №2. В подальшому, у зв’язку із сильними поривами вітру, відбулося загорання хмизу та виникла низова пожежа окремими осередками в лісовому масиві на площі 150 м кв. Спочатку люди намагалися самостійно ліквідувати пожежу і двоє з них отримали опіки середньої тяжкості.  

Лісник повідомляє директора Надвірнянського спецагролісгоспу та чергового ОКП «Івано-Франківськоблагроліс», евакуйовує двох потерпілих у безпечне місце. До місця пожежі прибувають працівники лісового господарства з ранцевими вогнегасниками і підручними матеріалами та розпочинають її гасіння.

Вже за кілька хвилин до місця виклику прибувають рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини №11 м. Надвірна. Вогнеборці встановлюють пожежний автомобіль на вододжерело, проводять оперативне розгортання та ліквідовують пожежу. На місці створюється оперативний штаб. Завдяки спільним зусиллям пожежу ліквідовано. До ліквідації загорання залучалися й члени ДПД села Тисменичани.

Підбиваючи підсумки навчань, заступник начальника управління ДСНС в області Віталій Федунків, зазначив, що мета навчань досягнута, всі задіяні сили та засоби спрацювали злагоджено.