Лише один проект: Конкурс щодо музеєфікації Тисменицької брами провалився


Відкритий архітектурний конкурс на найкращий ескізний проєкт щодо музеєфікації Тисменицької брами Станіславської фортеці визнано таким, що не відбувся

Відповідне рішення було прийнято 5 грудня виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради, йдеться на сторінці Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності ІФ міської ради.

Нагадаємо, що 11 липня 2019 року виконком уповноважив Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності міської ради оголосити відкритий архітектурний конкурс на найкращий проєкт щодо музеєфікації Тисменицької брами Станіславівської фортеці. Та попри те, що свого часу питання музеєфікації Тисменицької брами мало широке обговорення в різних колах зацікавлених осіб, на сам конкурс надійшла лише одна заявка.

Втім, підготовлені до конкурсу проєкти не стануть припадати пилом на полицях - не зважаючи на те, що оголошений міськвиконкомом конкурс не відбувся, Управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності вирішило не ставити крапку в питанні музеєфікації Тисменицької брами.

Артур Прокіпчук, т.в.о. головного архітектора міста, поділився планом дій:

"Один проєкт було подано. Є інформація, що ще два були на підході, але не були подані вчасно. Тобто, роботи є, тож ми в Управлінні вирішили не закривати питання, а довести справу до логічного завершення - сформувати свої пропозиції по подальшій долі музеєфікації Тисменицької брами. Маємо при Управлінні два поважних дорадчих органи: архітектурно-містобудівну раду і консультативну раду. Плануємо винести на їх розгляд питання музеєфікації: і дати оцінку проєктам, розробленим в рамках конкурсу, що не відбувся, рівно як і висловленим ідеям на цю тему. А в результаті - отримати від них фахові рекомендації. Ці рекомендації й стануть основою для формування пропозиції від нашого Управління до міського керівництва".