Любов у істині: Франківцям презентували збірку про роботу з людьми з інвалідністю


Сьогодні, 27 листопада франківський благодійний фонд "Карітас"презентував збірки про роботу з людьми з інвалідністю «Любов у істині: побачити та прийняти».

Збірка – це сім історій про осередки самодопомоги молоді з інвалідністю, що діють у районах Івано-Франківської області. Чого навчилися, яку професію освоїли та яку мрію втілили у життя – у невеликих історіях про дітей та молодь з інвалідністю, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Директор фонду отець Володимир Чорній зазначає, що ця збірка пояснить прикарпатцям, що люди з інвалідністю такі ж, як і звичайні.

""Любов у істині" - збірка довголітньої праці. Це не піар організації, а свідчення любові до ближнього. З 2008 ми почали працювати з людьми з інвалідністю, сьогодні маємо до 50 чоловік. Аналізуючи проблеми цих людей, ми помітили, що таких людей, якими ніхто не опікується, багато. Тому фонд почав створювати групи самодопомоги. Збірка - це співпраця держави, церкви і батьків. Сьогодні ми запрезентуємо цю працю, і дамо можливість людям наслідувати приклад",- наголошує Отець.

Зокрема, за словами представників "Карітасу", люди, які раніше були залучені у групи самодопомоги, мають можливість стати працівником фонду. Такою є Лисак Олена.

"Я була в групі самодопомоги у Бурштині. Часто допомагала на майстер-класах, а тепер працюю соціальним працівником у "Карітасі": проводжу майстер-класи для груп самодопомоги та допомагаю їм в поточній роботі. Це важливо для мене, бачачи саму групу самодопомоги зсередини, я добре вивчила її зміст. Я маю стимул росту над собою",- розповідає прикарпатка.

Презентація збірки припадає на Всеукраїнський день добрих справ. В цей день франківський "Карітас" за підтримки Івано-Франківської міської ради проводить акцію #ЩедрийВівторок, аби зібрати кошти для підтримки дітей та молоді з інвалідністю.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександр Левицький додає, що День добрих справ буде щорічним.

"20 мільйонів гривень до кінця року буде витрачено на різні соціальні програми. Ми цінуємо ту поміч, яку "Карітас" подає для людей. Міська рада є і буде партнером у такій справі. День добрих справ у Франківську проводитимуть щорічно",- каже Левицький.