Медведчук домовляється про купівлю ще двох телеканалів


Колишня ведуча Zik Тетяна Даниленко розповіла, що не лише журналісти та редактори, але і технічні працівники не знайшли для себе можливим залишитися на телеканалі.

Проросійський український політик, кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук після того, як отримав контроль над телеканалом Zik, не приховує амбіцій купувати канали далі.

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1” колишня ведуча каналу Zik, ведуча радіо НВ Тетяна Даниленко, передає ТСН.

“Це не вузько фахова тема, а тема національної безпеки… Минулої п’ятниці 420 журналістів опинилися на вулиці… Всі вони пішли, або підуть, тому що проросійський олігарх, ймовірно, за російські гроші, купив третій за рік новинний телеканал”, – сказала вона. За словами Даниленко, є інформація, що зараз ведуться переговори щодо купівлі “5-го” і “Прямого”. І ніхто з органів влади не вважає це проблемою, зазначила журналістка. Тетяна Даниленко розповіла, що не лише журналісти та редактори, але і технічні працівники не знайшли для себе можливим залишитися на телеканалі Zik, знаючи, що означає ця купівля.

“Той менеджмент, який прийшов, це люди, які не будуть дискутувати, якою має бути редакційна політика, це люди вертикалі”, – переконана Даниленко.

Колишня ведуча Zik навела приклад першої програми, яка вийшла 20 червня на її колишньому телеканалі, і яка була зроблена вже новим менеджментом. Це був марафон, присвячений 30 дням президентства Володимира Зеленського. Вона перелічила гостей, які побували на цьому марафоні: очільники маріупольської та львівської міських організацій партії “Опозиційна платформа – За життя”, Нестор Шуфрич, Вадим Рабинович.

“Теми, які піднімалися: Віктор Медведчук – знову переговорник між Україною та Росією. Зеленський не слухається порад “Опозиційної платформи – За життя”, – розповіла Тетяна Даниленко.

Як відомо, 14 червня 2019 року український політик Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній “Міст ТБ” і “ТРК “Нові комунікації”. Таким чином, в медіа активі Козака тепер 3 канали: “112 Україна”, NewsOne і Zik.