Мешканці Болехова обіцяють заблокувати роботу казначейства


Мешканці Болехова обіцяють заблокувати роботу казначейства (відео) 30.08.2018, 11:34 Сьогодні, 30 серпня, до Івано-Франківської обласної державної адміністрації знову приїхали мешканці Болехова.

Як відомо, мешканці Болехова вимагали ремонту дороги і отримали гарантійний лист від влади, що до 31 серпня буде зроблений ямковий ремонт дороги, пише Фіртка.

За словами представників громади, роботи виконані лише на 50%. Підрядник зупинив роботи, бо не отримав грошей і навіть не має коштів на пальне.

Активісти наголошують, що знову вийдуть на мирну акцію протесту, якщо влада не виконає обіцянку.

Заступник голови ІФ ОДА Марія Савка відзначила, що підрядник почав робити дорогу за свій кошт.

"У нас склалася дуже складна стуація, адже заблоковані рішенням суду рахунки департаменту будівництва. Підрядник скільки міг, стільки вкладав свої кошти, але не може робити все власними силами", - сказала Савка.

За словами юриста ОДА, казначейство не мало права блокувати рахунки департаменту будівництва, тому наразі подана заява до суду.

У свою чергу мітингувальники обіцяють заблокувати роботу казначейства. За словами юриста казначейства, заблоковані рахунки тільки департаменту будівництва, оскільки згідно з рішенням суду він є боржником і повинен відшкодувати заявнику 7 мільйонів.

Керівник обласного казначейства Віра Смачило наголосила, згідно з законодавством рахунки департаменту будівництва будуть розблоковані не раніше 7 вересня.

Як стало відомо через припинення ремонту доріг до обласної державної адміністрації їдуть представники Верховини, Делятина та Спаської ОТГ.

Нагадаємо: 15 серпня мешканці Болехова перекрили рух автотранспорту на дорозі Н-10 (Стрий - Мамалига) з вимогою відремонтувати дорогу.

До теми: У Болехові люди другий день перекривають трасу Н-10