Минулого року на Прикарпатті 175 учасників АТО знайшли роботу через службу зайнятості


У 2018 році 175 учасників АТО знайшли роботу за сприяння Івано-Франківської обласної служби зайнятості.

«Протягом 2018 року послугами обласної служби зайнятості скористались 817 демобілізованих військових, які брали участь в антитерористичній операції, з них 175 були працевлаштовані за сприяння служби зайнятості, в тому числі 25 осіб отримали допомогу по безробіттю одноразово для відкриття власної справи, 5 – працевлаштовані на нові робочі місця, за які здійснюється компенсація єдиного соціального внеску роботодавцю», – проінформував директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк

Також з числа демобілізованих учасників АТО, які звернулись до центрів зайнятості області, 55 осіб проходили професійне навчання, 73 брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру.

«Допомога у поверненні до мирного життя демобілізованих військовослужбовців, у тому числі вирішення проблеми зайнятості, є одним з найважливіших напрямків роботи Івано-Франківської служби зайнятості. Ця робота ведеться постійно, системно та цілеспрямовано», – зазначив В.Цимбалюк.

Довідково: станом на 1 січня 2019 року на обліку у Івано-Франківській обласній службі зайнятості перебуває 226 демобілізованих учасників АТО.