Минулого року на Прикарпатті трапилось шість масових отруєнь


Минулого року на Прикарпатті було зареєстровано 6 спалахів групових харчових отруєнь, під час яких постраждали 61 особа, з них 34 дитини.

Про це сьогодні, 17 січня на прес-конференції розповів начальник головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Микола Гурський, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, спалахи харчових отруєнь реєструвались у Франківську (ресторан "Витребеньки"), Яремче (готель "Хогвартс" та "Водоспад"), Яблуниця (готель "Вілла Парламент"). Окрім того, масові отруєння реєструвались і в побуті, а саме в селі Гвіздець Коломийського району та Кривопіллі Верховинського району.

За словами посадовця, у кожному випадку було проведено епідеміологічне розслідування та три позапланових заходів з нагляду контролю у сфері безпечності продуктів.

"За їхніми результатами було складено п'ять протоколів та оштрафовано на 104 224 гривень. Окрім того було винесено два розпорядження на тимчасове припинення роботи закладів", - акцентував Гурський.

Гурський відмітив, що причинами отруєнь було порушення санітарних правил утримання харчоблоків, недотримання технології приготування їжі, умов і термінів зберігання готових страв, допуск до роботи працівників без санітарних книжок.