Митців Франківщини запрошують до Лабораторії перформативного мистецтва


Днями в Україні стартував проект Лабораторія перформативних медіатехнологій «I-Reflections Lab: особистість у медіапросторі» від відомого хореографа і перформера Марії Пяткової.

Режисер мультимедійних проектів з багаторічним досвідом створення танцювальних, імпровізаційних та медіа-вистав по всій Європі приїде до України, аби навчити наших митців працювати з найсучаснішими техніками перформативного мистецтва.

«I-Reflections Lab» ініційовано та здійснюється Національною спілкою театральних діячів України за підтримки Українського культурного фонду. Партнер проекту – Інститут проблем сучасного мистецтва Національної академії мистецтв України.

До безкоштовної участі у «I-Reflections Lab» з усієї України запрошуються художники, що працюють з рухом  і танцем, актори, режисери, відеохудожники, оператори, фотографи і всі, кого цікавить перформативне використання медіатехнологій.

Проект має декілька етапів. Для участі у відборі необхідно подати анкету-заявку не пізніше 20-го серпня. Після відбору 15 щасливчиків буде запрошено до участі у воркшопах. Майстер-класи від режисера Марії Пяткової та медіахудожника Євгена Ващенка проходитимуть 25-28 вересня у столиці в Інституті проблем сучасного мистецтва. Там же 29-го вересня відбудеться відкритий показ перформанс-робіт учасників у ході інтерактивної медіа-виставки «i-Reflections».