На Львівській залізниці через Бистрицю змінюють маршрути


Під час нічного обходу колії залізничники Львівської магістралі виявили розмив земляного полотна на 52 км ПК9-10 перегону Дрогобич – Дубляни Самбірські, що стався внаслідок підняття рівня води біля залізничної колії вздовж річки Бистриця та прориву дамби малої гідроелектростанції з подальшим затопленням колії. Відтак, перегон о 4:25 год закрили для руху потягів.

Станом на ранок працівники Львівської магістралі виявили 7 місць розмиття, загальна протяжність розвитого земляного полотна складає 120 м. Неприємності спричинило підняття рівня води в річці Бистриця до 6,6 метра, який за півдоби досяг історичного максимуму. Оскільки зазначена ділянка колії входить до переліку особливо небезпечних місць колійного господарства, в період сильних опадів тут здійснюється цілодобове чергування працівників дистанції колії.

Відзначимо, що за 15-16 травня на Львівщині випала місячна норма опадів. За словами залізничників, такі погодні умови найбільш небезпечні для тих колій, які знаходяться біля невеликих річок, адже вони вузькі та мають невелику пропускну спроможність. Менші річки далі впадають у Дністер, тому залізничники прийняли рішення чергувати на мостах.

До уваги пасажирів!!!

У зв’язку з розмивом колії пасажирський поїзд №49/50 сполученням Київ-Трускавець прослідував за зміненим маршрутом: через Львів-Стрий-Дрогобич замість Львів-Самбір-Дрогобич. Поїзд №49/50 Трускавець-Київ рухатиметься зміненим маршрутом через станцію Стрий. Для пасажирів, які придбали квитки на цей поїзд зі станції Самбір, буде організовано доїзд до станції Львів окремим електропоїздом з подальшою пересадкою на поїзд Трускавець-Київ. Додаткову інформацію про організацію руху можна отримати на вокзалах та станціях залізниці, а також за телефоном довідкової служби у Львові 226-20-68 та 226-15-95.